Pregled bibliografske jedinice broj: 947724
Kvaliteta grožđa i vina iz opožarenih vinograda
Kvaliteta grožđa i vina iz opožarenih vinograda, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 947724 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta grožđa i vina iz opožarenih vinograda
(Quality of grapes and wines from burnt vineyards)
Autori
Lukač, Jana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
09.07
Godina
2018
Stranica
19
Mentor
Andabaka, Željko
Ključne riječi
kvaliteta vina ; opožareni vinogradi ; stresno djelovanje ; vinova loza
(wine quality ; flamed vineyards ; stressful activity ; grapevine)
Sažetak
Porast požara u Hrvatskoj sve više utječe na poljoprivredu i proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Izuzeti nisu ni hrvatski vinogradi. Brojni hrvatski vinogradi posljednjih godina su stradali u požarima. Grožđe, a posljedično i vino proizvedeno iz takvih vinograda potrebno je analizirati kako bi se utvrdio negativan utjecaj dima. Također, važno je predvidjeti i druge mjere koje se odnose na način berbe i skladištenje proizvoda da bi se smanjilo štetno djelovanje dima na vino.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)