Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 947479

Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na parametre boje sokova od jabuke


Bolarić, Kim
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na parametre boje sokova od jabuke, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 947479 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na parametre boje sokova od jabuke
(Influence of high hydrostatic pressure (HHP) on color parameters of apple juice)

Autori
Bolarić, Kim

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.07

Godina
2018

Stranica
25

Mentor
Bursać Kovačević, Danijela

Ključne riječi
visoki hidrostatski tlak (VHT), jabuka, sok od jabuke, boja
(high pressure processing (HPP), apple, apple juice, color)

Sažetak
Svrha ovog rada bila je detaljno pretražiti literaturu o utjecaju obrade visokim hidrostatskim tlakom (VHT) na parametre boje sokova od jabuke. Jabuke su od velikog interesa za proizvođače sokova i općenito proizvoda od jabuke zbog osebujnog nutritivnog sastava (fenolni spojevi, vitamini, vlakna) i povoljnih učinaka na degenerativne, kardiovaskularne, pa i neke maligne bolesti. Obrada VHT-om, kao nova ne toplinska metoda obrade, ima sve veću primjenu u proizvodnji sokova od jabuka jer ne dovodi do značajnih promjena hranjivih, funkcionalnih i senzorskih svojstava hrane. Ovom tehnologijom učinkovito se inaktiviraju mikroorganizmi čime se povećava sigurnost i produženi rok trajanja, a pored toga povoljno utječe na parametre boje sokova jer inaktivira enzime koji su zaslužni za procese posmeđivanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Bolarić, Kim
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na parametre boje sokova od jabuke, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Bolarić, K. (2018) 'Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na parametre boje sokova od jabuke', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bolari\'{c}, Kim}, year = {2018}, pages = {25}, keywords = {visoki hidrostatski tlak (VHT), jabuka, sok od jabuke, boja}, title = {Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka na parametre boje sokova od jabuke}, keyword = {visoki hidrostatski tlak (VHT), jabuka, sok od jabuke, boja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bolari\'{c}, Kim}, year = {2018}, pages = {25}, keywords = {high pressure processing (HPP), apple, apple juice, color}, title = {Influence of high hydrostatic pressure (HHP) on color parameters of apple juice}, keyword = {high pressure processing (HPP), apple, apple juice, color}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font