Pregled bibliografske jedinice broj: 946523
Noviteti u proizvodnji kukuruza kokičara
Noviteti u proizvodnji kukuruza kokičara // Hrvatsko povrće: 3. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća. Zbornik radova / Beinrauch, Goran (ur.).
Zagreb: Gospodarski list, 2017. str. 38-39 (predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 946523 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Noviteti u proizvodnji kukuruza kokičara
(Novelties in popcorn maize production)
Autori
Stipešević, Bojan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Hrvatsko povrće: 3. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća. Zbornik radova
/ Beinrauch, Goran - Zagreb : Gospodarski list, 2017, 38-39
Skup
Hrvatsko povrće: 3. hrvatski stručni skup o proizvodnji povrća
Mjesto i datum
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 29.11.2017. - 01.12.2017
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Recenziran
Ključne riječi
kukuruz kokičar ; agrotehnika ; posliježetvena tehnologija
(popcorn maize ; agrotechnics ; post-harvest technology)
Sažetak
Kukuruz kokičar u EU i drugdje se vodi kao povrtnica, te se u skladu s tim i potiče njegova proizvodnja. Noviteti u proizvodnji tiču se novih kultivara, kako inozemnih tako i domaćih selekcionera, agrotehnike obrade tla, sjetve udvojenim redovima (tzv. Twin Row), načinima gnojidbe te pristupima u berbi/žetvi. Posliježetvena tehnologija je izuzetno važna ukoliko se žele ostvariti dobra pucavost i volumen kokičanja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Profili:
Bojan Stipešević
(autor)