Pregled bibliografske jedinice broj: 946325
Dodatak kukuruza sjenaži lucerne povećava konzumaciju i probavljivost obroka u htrandibi kastriranih ovnova
Dodatak kukuruza sjenaži lucerne povećava konzumaciju i probavljivost obroka u htrandibi kastriranih ovnova // Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić Zdenko (ur.).
Osijek, 2013. str. 810-813 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 946325 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dodatak kukuruza sjenaži lucerne povećava konzumaciju i probavljivost obroka u htrandibi kastriranih ovnova
(Corn supplementation to alfalfa haylage increases ration intake and digestibility in wether sheep)
Autori
Vranić, Marina ; Bošnjak, Krešimir ; Perčulija, Goran ; Kutnjak, Hrvoje ; Leto, Josip
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova 48. hrvatskog i 8. međunarodnog simpozija agronoma
/ Marić, Sonja ; Lončarić Zdenko - Osijek, 2013, 810-813
ISBN
978-953-7878-27-6
Skup
48. hrvatski i 8. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 15.02.-19.02
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
alfalfa haylage, corn grain, intake, digestibility
Sažetak
The objective of the experiment was to examine the effect of corn grain (CG) supplementation to alfalfa haylage (Medicago sativa L.) (AH) on feed ad libitum intake and in vivo digestibility in wether sheep. The study consisted of three feeding treatments incorporating AH only and AH supplemented with 5 or 10 g CG d-1kg-1 body weight of Suffolk wethers. Inclusion of CG in the AH based ration had positive linear and positive associative effect on ad libitum intake. Also a positive linear effect was recorded for the digestibility of DM (P<0.05) and OM (P<0.05) while a negative for ADF digestibility (P<0.01).
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Goran Perčulija
(autor)
Marina Vranic
(autor)
Krešimir Bošnjak
(autor)
Josip Leto
(autor)
Hrvoje Kutnjak
(autor)