Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 946131

Dužinsko-maseni odnos i udio masnih kiselina u mišićnom tkivu hame (Argyrosomus regius) pri različitoj hranidbi


Bencetić, Katarina
Dužinsko-maseni odnos i udio masnih kiselina u mišićnom tkivu hame (Argyrosomus regius) pri različitoj hranidbi, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 946131 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dužinsko-maseni odnos i udio masnih kiselina u mišićnom tkivu hame (Argyrosomus regius) pri različitoj hranidbi
(Lenght-weight relationship and fatty acid profile of muscle tissue of meagre (Argyrosomus regius) fed with different feed mixtures)

Autori
Bencetić, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
04.07

Godina
2018

Stranica
29

Mentor
Matulić, Daniel

Ključne riječi
dužinsko – maseni odnosi, masno – kiselinski profil, hranidba, hranidbene smjese, Argyrosomus regius
(length - weight relationships, fatty acid profile, nutrition, feed mixture, Argyrosomus regius)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je odrediti dužinsko-maseni odnos i udio masnih kiselina u mišićnom tkivu hame (Argyrosomus regius) pri različitoj hranidbi. Pokus je proveden u tri hranidbena tretmana: CF (SP=48, 0 ; SM=16, 0) EXF (SP=52, 0 ; SM=21, 0) NCF (SP=56, 0 ; SM=18, 0) s dva ponavljanja (3x2) u morskim akvakulturnim kavezima dimenzija 9x5x5 m (V=225 m³) na lokaciji otoka Bisage (44°01´28.6"N 15°13´11.2"E) tijekom 17 mjeseci. Najveći postotak lipida (16, 81%) u mišićnom tkivu zabilježen je kod EXF hranidbene smjese. Također, u istoj skupini utvrđen je najviši udio ukupnih ω-3 masnih kiselina (35, 46±6, 12) dok je prosječni omjer ω3:ω6 masnih kiselina iznosio 3, 86±1, 54. Ribe hranjene EXF smjesom, imale su više vrijednosti završne mase i dužine tijela u odnosu na ribe hranjene CF i NCF. Jedinke CF hranidbene skupine imaju pozitivan alometrijski rast, (b=3, 186) s vrijednostima kondicijskog faktora 1, 19, tj napredovale su više u masu. Jedinke NCF i EXF hranidbenih skupina imaju negativan alometrijski rast, (NCF b=2.037, CF=1.28 ; EXF b=2.953, CF=1.23) što nam ukazuje da su jedinke riba napredovale više u dužinu nego u masu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Interdisciplinarne biotehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Daniel Matulić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bencetić, Katarina
Dužinsko-maseni odnos i udio masnih kiselina u mišićnom tkivu hame (Argyrosomus regius) pri različitoj hranidbi, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Bencetić, K. (2018) 'Dužinsko-maseni odnos i udio masnih kiselina u mišićnom tkivu hame (Argyrosomus regius) pri različitoj hranidbi', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Benceti\'{c}, Katarina}, year = {2018}, pages = {29}, keywords = {du\v{z}insko – maseni odnosi, masno – kiselinski profil, hranidba, hranidbene smjese, Argyrosomus regius}, title = {Du\v{z}insko-maseni odnos i udio masnih kiselina u mi\v{s}i\'{c}nom tkivu hame (Argyrosomus regius) pri razli\v{c}itoj hranidbi}, keyword = {du\v{z}insko – maseni odnosi, masno – kiselinski profil, hranidba, hranidbene smjese, Argyrosomus regius}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Benceti\'{c}, Katarina}, year = {2018}, pages = {29}, keywords = {length - weight relationships, fatty acid profile, nutrition, feed mixture, Argyrosomus regius}, title = {Lenght-weight relationship and fatty acid profile of muscle tissue of meagre (Argyrosomus regius) fed with different feed mixtures}, keyword = {length - weight relationships, fatty acid profile, nutrition, feed mixture, Argyrosomus regius}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font