Pregled bibliografske jedinice broj: 946066
Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane
Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane // „Upravljanje znanjem u poljoprivredi“ DRUGA POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI. Regionalna razvojna agencija Međimurje - REDEA
Čakovec, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, neobjavljeni rad, ostalo)
CROSBI ID: 946066 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane
(Certification and standards in food production)
Autori
Andrija Lesar
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, ostalo
Skup
„Upravljanje znanjem u poljoprivredi“ DRUGA POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI. Regionalna razvojna agencija Međimurje - REDEA
Mjesto i datum
Čakovec, Hrvatska, 03.03.2016
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan
Ključne riječi
Sigurnost hrane, HACCP, zdravstvena ispravnost hrane, certifikacija
(Food Safety, HACCP, Certification)
Sažetak
U zemljama EU proizvođači hrane moraju imati razvijen sustav samokontrole koji se temelji na procjeni rizika a sve u svrhu osiguranja zdravstveno ispravne i sigurne hrane za potrošače (sustav samokontrole – HACCP). HACCP sustav je zakonska obaveza, međutim postoje i drugi standardi koje zahtjevaju (poglavito veliki), sudionici u poslovanju s hranom. Regionalna razvojna agencija Međimurje - REDEA, zajedno sa svojim partnerima, pruža podršku unaprjeđenju proizvodnih procesa, a samim time i ukupnog poslovanja subjekata koji djeluju u poljoprivredno – prehrambenom sektoru Međimurske županije. U radu su prikazani razni zahtjevi pojedinih standarda za hrane kao što su: HACCP, IFS, BRC, GLOBALgap, HALAL, KOSHER, EKO itd.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija, Interdisciplinarne biotehničke znanosti
POVEZANOST RADA