Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 946066

Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane


Andrija Lesar
Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane // „Upravljanje znanjem u poljoprivredi“ DRUGA POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI. Regionalna razvojna agencija Međimurje - REDEA
Čakovec, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, neobjavljeni rad, ostalo)


CROSBI ID: 946066 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane
(Certification and standards in food production)

Autori
Andrija Lesar

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, ostalo

Skup
„Upravljanje znanjem u poljoprivredi“ DRUGA POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI. Regionalna razvojna agencija Međimurje - REDEA

Mjesto i datum
Čakovec, Hrvatska, 03.03.2016

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan

Ključne riječi
Sigurnost hrane, HACCP, zdravstvena ispravnost hrane, certifikacija
(Food Safety, HACCP, Certification)

Sažetak
U zemljama EU proizvođači hrane moraju imati razvijen sustav samokontrole koji se temelji na procjeni rizika a sve u svrhu osiguranja zdravstveno ispravne i sigurne hrane za potrošače (sustav samokontrole – HACCP). HACCP sustav je zakonska obaveza, međutim postoje i drugi standardi koje zahtjevaju (poglavito veliki), sudionici u poslovanju s hranom. Regionalna razvojna agencija Međimurje - REDEA, zajedno sa svojim partnerima, pruža podršku unaprjeđenju proizvodnih procesa, a samim time i ukupnog poslovanja subjekata koji djeluju u poljoprivredno – prehrambenom sektoru Međimurske županije. U radu su prikazani razni zahtjevi pojedinih standarda za hrane kao što su: HACCP, IFS, BRC, GLOBALgap, HALAL, KOSHER, EKO itd.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija, Interdisciplinarne biotehničke znanosti



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Andrija Lesar
Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane // „Upravljanje znanjem u poljoprivredi“ DRUGA POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI. Regionalna razvojna agencija Međimurje - REDEA
Čakovec, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, neobjavljeni rad, ostalo)
Andrija Lesar (2016) Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane. U: „Upravljanje znanjem u poljoprivredi“ DRUGA POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI. Regionalna razvojna agencija Međimurje - REDEA.
@article{article, year = {2016}, keywords = {Sigurnost hrane, HACCP, zdravstvena ispravnost hrane, certifikacija}, title = {Certifikacija i standardi u proizvodnji hrane}, keyword = {Sigurnost hrane, HACCP, zdravstvena ispravnost hrane, certifikacija}, publisherplace = {\v{C}akovec, Hrvatska} }
@article{article, year = {2016}, keywords = {Food Safety, HACCP, Certification}, title = {Certification and standards in food production}, keyword = {Food Safety, HACCP, Certification}, publisherplace = {\v{C}akovec, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font