Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 944934

Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve


Jambrović, Ema
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 944934 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve
(Influence of high intensity ultrasound on physical properties of carrot juice)

Autori
Jambrović, Ema

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.06

Godina
2018

Stranica
28

Mentor
Bosiljkov, Tomislav

Neposredni voditelj
Škegro, Marko

Ključne riječi
ultrazvuk visokog intenziteta, sok od mrkve, fizikalna svojstva, raspodjela veličine čestica
(high – intensity ultrasound, carrot juice, physical properties, particle size distribution)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je odrediti utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve. Praćen je utjecaj ultrazvuka nominalne snage 100 W na temperaturu, apsorbanciju, apsorbanciju nakon 24 sata, gustoću, prividnu viskoznost i raspodjelu veličine čestica pri sljedećim procesnim parametrima: amplituda od 20, 60 i 100 %, promjer sonde od 7, 10 i 14 mm, te vrijeme tretiranja u rasponu od 2, 6 i 10 minuta. Ispitivanje je provedeno na 27 uzoraka soka od mrkve, koji je dobiven filtrom promjera 0, 5 mm, volumena 150 mL. Statistička obrada rezultata napravljena je pomoću programskog paketa „Statistica 12“. Ultrazvuk, kao nova netoplinska tehnologija pokazuje pozitivan utjecaj na promjenu promatranih fizikalnih svojstava sa povećanjem stabilnosti uzorka soka od mrkve.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Marko Škegro (mentor)

Avatar Url Tomislav Bosiljkov (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jambrović, Ema
Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
Jambrović, E. (2018) 'Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jambrovi\'{c}, Ema}, year = {2018}, pages = {28}, keywords = {ultrazvuk visokog intenziteta, sok od mrkve, fizikalna svojstva, raspodjela veli\v{c}ine \v{c}estica}, title = {Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve}, keyword = {ultrazvuk visokog intenziteta, sok od mrkve, fizikalna svojstva, raspodjela veli\v{c}ine \v{c}estica}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jambrovi\'{c}, Ema}, year = {2018}, pages = {28}, keywords = {high – intensity ultrasound, carrot juice, physical properties, particle size distribution}, title = {Influence of high intensity ultrasound on physical properties of carrot juice}, keyword = {high – intensity ultrasound, carrot juice, physical properties, particle size distribution}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font