Pregled bibliografske jedinice broj: 942542
Primjena ekstruzije sa superkritičnim CO2 kao nove tehnologije u prehrambenoj industriji
Primjena ekstruzije sa superkritičnim CO2 kao nove tehnologije u prehrambenoj industriji // Radionica "Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina“
Kopačevo, Hrvatska, 2018. (predavanje, domaća recenzija, pp prezentacija, znanstveni)
CROSBI ID: 942542 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena ekstruzije sa superkritičnim CO2 kao nove
tehnologije u prehrambenoj industriji
(Application of extrusion with supercritical CO2 as a
new technology in the food industry)
Autori
Ačkar, Đurđica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, znanstveni
Izvornik
Radionica "Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina“
/ - , 2018
Skup
Radionica Nusproizvodi prehrambene industrije – od problema do vrijednih sirovina
Mjesto i datum
Kopačevo, Hrvatska, 04.05.2018
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
ekstruzija , superkritični CO2 ; nova tehnika
(extrusion , supercritical CO2 ; new technology)
Sažetak
U prezentaciji su predstavljene glavne prednosti ekstruzije sa superkritičnim CO2 u odnosu na klasični proces ekstruzije te prikazani rezultati rada u sklopu projekta FUNEXFOOD.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
HRZZ-IP-2013-11-1321 - Primjena nusproizvoda prehrambene industrije za razvoj funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva (FUNEXFOOD) (Šubarić, Drago, HRZZ ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Đurđica Ačkar
(autor)