Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 941466

Ekološka proizvodnja mesa peradi


Samac, Danijela; Bolčić, Matej; Senčić, Đuro; Antunović, Zvonko; Novoselec, Josip
Ekološka proizvodnja mesa peradi // Agriculture in nature and environment protection
Vukovar, Hrvatska, 2018. str. 147-153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 941466 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ekološka proizvodnja mesa peradi
(Organic production of poultry meat)

Autori
Samac, Danijela ; Bolčić, Matej ; Senčić, Đuro ; Antunović, Zvonko ; Novoselec, Josip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Agriculture in nature and environment protection / - , 2018, 147-153

Skup
11. međunarodni znanstveno-stručni skup "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša"

Mjesto i datum
Vukovar, Hrvatska, 28.05.2018. - 30.05.2018

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ekološka proizvodnja ; meso ; perad
(ecological production ; meat ; poultry)

Sažetak
Ekološka proizvodnja mesa peradi predstavlja uzgoj peradi na etološki prikladan i prihvatljiv način, uz očuvanje bioraznolikosti, te proizvodnju visokovrijednih proizvoda koji pozitivno utječu na zdravlje potrošača i na kvalitetu njihova života. Ekološki proizvedeno meso peradi bolje je kvalitete, ukusnije je, sadrži manje štetnih tvari i ima bolja fizikalno-kemijska svojstva naspram mesa peradi uzgojeno u uvjetima konvencionalne proizvodnje. U odnosu na meso peradi proizvedeno u konvencionalnim uvjetima intenzivne proizvodnje ne sadrži rezidue pesticida, antibiotika, kokcidiostatika i ostalih terapeutika, te nema pojave BMV sindroma Još jedna od značajnijih prednosti ovakve proizvodnje je, i u tome, što ne traži velika ulaganja, veliki utrošak radne snage, te omogućava zadovoljavajuću zaradu i brz obrt uloženih sredstava, a uz to sve prisutan je i visok interes tržišta koji potražuje ovakve proizvode visoke kakvoće.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Samac, Danijela; Bolčić, Matej; Senčić, Đuro; Antunović, Zvonko; Novoselec, Josip
Ekološka proizvodnja mesa peradi // Agriculture in nature and environment protection
Vukovar, Hrvatska, 2018. str. 147-153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Samac, D., Bolčić, M., Senčić, Đ., Antunović, Z. & Novoselec, J. (2018) Ekološka proizvodnja mesa peradi. U: Agriculture in nature and environment protection.
@article{article, author = {Samac, Danijela and Bol\v{c}i\'{c}, Matej and Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro and Antunovi\'{c}, Zvonko and Novoselec, Josip}, year = {2018}, pages = {147-153}, keywords = {ekolo\v{s}ka proizvodnja, meso, perad}, title = {Ekolo\v{s}ka proizvodnja mesa peradi}, keyword = {ekolo\v{s}ka proizvodnja, meso, perad}, publisherplace = {Vukovar, Hrvatska} }
@article{article, author = {Samac, Danijela and Bol\v{c}i\'{c}, Matej and Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro and Antunovi\'{c}, Zvonko and Novoselec, Josip}, year = {2018}, pages = {147-153}, keywords = {ecological production, meat, poultry}, title = {Organic production of poultry meat}, keyword = {ecological production, meat, poultry}, publisherplace = {Vukovar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font