Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 940072

Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena


Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago
Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 3 (2018), 180-183 (domaća recenzija, članak, stručni)


CROSBI ID: 940072 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena
(Food additives-definition, classification, application)

Autori
Ačkar, Đurđica ; Šubarić, Drago

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 3 (2018); 180-183

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
aditivi ; definicija ; podjela ; mesni proizvodi
(additives ; definition ; classification ; meat products)

Sažetak
Aditivi su danas neizbježni sastojci industrijski proizvedene hrane. To su sastojci koji nisu hrana, a namjerno se dodaju hrani za postizanje željene boje, arome, teksture, održanje stabilnosti emulzija, produžetak trajnost hrane i sl. U Republici Hrvatskoj regulirani su Pravilnikom o prehrambenim aditivima (NN 62/2010), koji definira koji spojevi i u kojim količinama se mogu koristiti za određene proizvode. U ovom radu dana je definicija i podjela aditiva te su navedeni neki primjeri primjene u mesnoj industriji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Drago Šubarić (autor)

Avatar Url Đurđica Ačkar (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago
Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 3 (2018), 180-183 (domaća recenzija, članak, stručni)
Ačkar, Đ. & Šubarić, D. (2018) Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 3, 180-183.
@article{article, author = {A\v{c}kar, \DJur\djica and \v{S}ubari\'{c}, Drago}, year = {2018}, pages = {180-183}, keywords = {aditivi, definicija, podjela, mesni proizvodi}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {3}, issn = {1332-0025}, title = {Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena}, keyword = {aditivi, definicija, podjela, mesni proizvodi} }
@article{article, author = {A\v{c}kar, \DJur\djica and \v{S}ubari\'{c}, Drago}, year = {2018}, pages = {180-183}, keywords = {additives, definition, classification, meat products}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {3}, issn = {1332-0025}, title = {Food additives-definition, classification, application}, keyword = {additives, definition, classification, meat products} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font