Pregled bibliografske jedinice broj: 937676
Nutritivna kvaliteta novozelandskog špinata iz hidroponskog uzgoja pri različitim koncentracijama dušika
Nutritivna kvaliteta novozelandskog špinata iz hidroponskog uzgoja pri različitim koncentracijama dušika, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 937676 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nutritivna kvaliteta novozelandskog špinata iz hidroponskog uzgoja pri različitim koncentracijama dušika
(The nutritive quality of the new zealand spinach hydroponicaly cultivated under different nitrogen concentrations)
Autori
Delić, Azra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
09.05
Godina
2018
Stranica
46
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
lisnato povrće, plutajući hidropon, bioaktivni spojevi, pigmentni spojevi
(leafyvegetable, floating hydroponics, nitrogen, bioactive compounds, pigment compound)
Sažetak
Špinat i novozelandski špinat nutritivno su vrijedno lisnato povrće. Uz bogat sadržaj vitamina i minerala ovo povrće ima i veliki antioksidacijski učinak. Cilj rada je utvrditi nutritivnu vrijednost i sadržaj biološki aktivnih spojeva u oba špinata uzgojena u plutajućem hidroponu pri različitim koncentracijama dušika u hranjivoj otopini. Najveća količina suhe tvari i C-vitamina utvrđena je u špinatu kod standardne otopine. Novozelandski špinat imao je veće vrijednosti nutritivnopg sastava u povećanoj koncentraciji dušika u hranivoj otopini.
Izvorni jezik
Hrvatski