Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 936439

Put sira do medalje


Tudor Kalit, Milna
Put sira do medalje, 2018. (popularni rad).


CROSBI ID: 936439 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Put sira do medalje

Autori
Tudor Kalit, Milna

Izvornik
Mljekarska revija Mlijeko i ja

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
2018

Ključne riječi
sir, senzorsko ocijenjivanje
(cheese, sensory assesment)

Sažetak
Danas često možemo ćuti kako je neki sir osvojio zlatnu medalju. Mnogi se pitaju kako izgleda natjecanje sireva, što se ocjenjuje i koje kriterije sir mora zadovoljiti da bi dobio medalju. Sir se ocjenjuje metodom koja se naziva senzorska procjena. Njome se mjere, analiziraju i interpretiraju reakcije dobivene jednim od pet osjetila (vid, njuh, okus, dodir i sluh). Dakle, senzorska kvaliteta sira sastoji se od niza osobina kao što su vanjski izgled, boja, okus, miris i konzistencija.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Milna Tudor Kalit (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Tudor Kalit, Milna
Put sira do medalje, 2018. (popularni rad).
Tudor Kalit, M. (2018) Put sira do medalje. Mljekarska revija Mlijeko i ja. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Tudor Kalit, Milna}, year = {2018}, keywords = {sir, senzorsko ocijenjivanje}, title = {Put sira do medalje}, keyword = {sir, senzorsko ocijenjivanje} }
@unknown{unknown, author = {Tudor Kalit, Milna}, year = {2018}, keywords = {cheese, sensory assesment}, title = {Put sira do medalje}, keyword = {cheese, sensory assesment} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font