Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 936303

Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda


Senčić, Đuro; Samac, Danijela
Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 59 (2018), 2; 77-89 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 936303 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda
(Pig nutrition in prolonged fattening for the production of traditional cured meat products)

Autori
Senčić, Đuro ; Samac, Danijela

Izvornik
Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme (0023-4850) 59 (2018), 2; 77-89

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
tovne svinje ; hranidba ; tradicionalni trajni mesni proizvodi
(pig fattening ; feeding ; traditional cured meat products)

Sažetak
Uz genotip svinja, hranidba je drugi važan čimbenik uspješnoga tova svinja do većih tjelesnih masa, za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda (šunke, pršuti, kobasice, kuleni i dr.). Način hranidbe svinja ovisan je o genotipu (masni, polumasni ili mesni) i sustavu držanja (otvoreni, poluotvoreni, zatvoreni). U interakciji genotipa svinja i načina hranidbe postiže se specifična kvaliteta tovnih svinja i, posljedično, odgovarajuća kvaliteta tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Danijela Samac (autor)

Avatar Url Đuro Senčić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Senčić, Đuro; Samac, Danijela
Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 59 (2018), 2; 77-89 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
Senčić, Đ. & Samac, D. (2018) Hranidba svinja u produženom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda. Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 59 (2), 77-89.
@article{article, author = {Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro and Samac, Danijela}, year = {2018}, pages = {77-89}, keywords = {tovne svinje, hranidba, tradicionalni trajni mesni proizvodi}, journal = {Krmiva : \v{c}asopis o hranidbi \v{z}ivotinja, proizvodnji i tehnologiji krme}, volume = {59}, number = {2}, issn = {0023-4850}, title = {Hranidba svinja u produ\v{z}enom tovu za proizvodnju tradicionalnih trajnih mesnih proizvoda}, keyword = {tovne svinje, hranidba, tradicionalni trajni mesni proizvodi} }
@article{article, author = {Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro and Samac, Danijela}, year = {2018}, pages = {77-89}, keywords = {pig fattening, feeding, traditional cured meat products}, journal = {Krmiva : \v{c}asopis o hranidbi \v{z}ivotinja, proizvodnji i tehnologiji krme}, volume = {59}, number = {2}, issn = {0023-4850}, title = {Pig nutrition in prolonged fattening for the production of traditional cured meat products}, keyword = {pig fattening, feeding, traditional cured meat products} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font