Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 936282

DODATNA KVALITETA ZDRAVSTVENO-TURISTIČKOG SPA I SPORT RESORTA SVETI MARTIN "PONUDA BEZGLUTENSKE PREHRANE"


Uršulin-Trstenjak, Natalija; Bogdan, Ivana; Levanić, Davor
DODATNA KVALITETA ZDRAVSTVENO-TURISTIČKOG SPA I SPORT RESORTA SVETI MARTIN "PONUDA BEZGLUTENSKE PREHRANE" // Kvaliteta: tradicija, inovativnost, predanost / Juroš, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2018. str. 189-196 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 936282 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
DODATNA KVALITETA ZDRAVSTVENO-TURISTIČKOG SPA I SPORT RESORTA SVETI MARTIN "PONUDA BEZGLUTENSKE PREHRANE"
(ADDITIONAL QUALITY OF THE SVETI MARTIN HEALTH-TOURISM SPA AND SPORT RESORT "A GLUTEN-FREE DIET OPPORTUNITY")

Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Bogdan, Ivana ; Levanić, Davor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Kvaliteta: tradicija, inovativnost, predanost / Juroš, Josip - Zagreb : Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2018, 189-196

Skup
18. Hrvatska konferencija o kvaliteti i 9. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu, međunarodni stručni i znanstveni skup

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 11.04.2018. - 14.04.2018

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
glutenska enteropatija, turizam, zdravstvo, prehrana
(gluten-sensitive enteropathy, tourism, health care, nutrition)

Sažetak
Celijakija-glutenska enteropatija kronična je autoimuna bolest uslijed koje dolazi do trajne nepodnošljivosti glutena prisutnog u pšenici, ječmu, raži i zobi, a jedino rješenje doživotna je bezglutenska prehrana. S obzirom na kompleksnost celijakije, popularan naziv „bolest s tisuću lica“ sasvim je opravdan pa su oboljeli svakim duljim izbivanjem iz vlastitog doma izloženi riziku kontaminacije glutenom i po život opasnim posljedicama. Stoga je cilj ovoga rada prikazati primjer kvalitete ponude zdravstveno-turističkog objekta - Spa i sport Resort Sveti Martin koji je u potpunosti prilagođen i siguran za boravak osoba oboljelih od celijakije, ali i drugih oboljenja sa zahtjevom posebnog režima prehrane. Već pri samoj rezervaciji hotela postoji mogućnost dogovora oko posebnog režima prehrane, o čemu se odmah obavještava voditelj hrane i pića i personal u kuhinji čime se potvrđuje educiranost osoblja o zahtjevima prehrane. Svi jelovnici sadrže i popis alergena prisutnih u pojedinim jelima čime se dodatno nastoje izbjeći neželjene posljedice. „Svijet zdravih užitaka“ prepoznatljiva je kvaliteta slogana turističko-zdravstvene djelatnosti iz područja prehrane s naglaskom na bezglutensku prehranu svojih klijenata Spa i sport Resorta Sveti Martin i govori u prilog tome da je zdravlje polazišna točka ovog Resorta u njihovom poslovanju usmjerenom na zdravstvene i zdrave potrebe gostiju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište Sjever, Koprivnica


Citiraj ovu publikaciju:

Uršulin-Trstenjak, Natalija; Bogdan, Ivana; Levanić, Davor
DODATNA KVALITETA ZDRAVSTVENO-TURISTIČKOG SPA I SPORT RESORTA SVETI MARTIN "PONUDA BEZGLUTENSKE PREHRANE" // Kvaliteta: tradicija, inovativnost, predanost / Juroš, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2018. str. 189-196 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Uršulin-Trstenjak, N., Bogdan, I. & Levanić, D. (2018) DODATNA KVALITETA ZDRAVSTVENO-TURISTIČKOG SPA I SPORT RESORTA SVETI MARTIN "PONUDA BEZGLUTENSKE PREHRANE". U: Juroš, J. (ur.)Kvaliteta: tradicija, inovativnost, predanost.
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and Bogdan, Ivana and Levani\'{c}, Davor}, editor = {Juro\v{s}, J.}, year = {2018}, pages = {189-196}, keywords = {glutenska enteropatija, turizam, zdravstvo, prehrana}, title = {DODATNA KVALITETA ZDRAVSTVENO-TURISTI\v{C}KOG SPA I SPORT RESORTA SVETI MARTIN "PONUDA BEZGLUTENSKE PREHRANE"}, keyword = {glutenska enteropatija, turizam, zdravstvo, prehrana}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and Bogdan, Ivana and Levani\'{c}, Davor}, editor = {Juro\v{s}, J.}, year = {2018}, pages = {189-196}, keywords = {gluten-sensitive enteropathy, tourism, health care, nutrition}, title = {ADDITIONAL QUALITY OF THE SVETI MARTIN HEALTH-TOURISM SPA AND SPORT RESORT "A GLUTEN-FREE DIET OPPORTUNITY"}, keyword = {gluten-sensitive enteropathy, tourism, health care, nutrition}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font