Pregled bibliografske jedinice broj: 93348
Promjene usluge prehrane u hrvatskim hotelima i restoranima
Promjene usluge prehrane u hrvatskim hotelima i restoranima // Hotel-hotel & restaurant magazin, VIII (2001), 4/6; 12-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
CROSBI ID: 93348 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjene usluge prehrane u hrvatskim hotelima i restoranima
(Changes in food service in Croatian hotels and restaurants)
Autori
Cerović, Zdenko
Izvornik
Hotel-hotel & restaurant magazin (1330-7002) VIII
(2001), 4/6;
12-14
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, ostalo
Ključne riječi
usluge prehrane; promjene usluga prehrane; hrvatski hoteli i restorani
(food serevice; changes in food service; Croatian hotels and restaurants)
Sažetak
Promjena načina života i prehrane stalan su proces u suvremenom društvu postindustrijskog društva. Opterećenje suvremenih ljudi ogleda se u uvjetima psiholoških stresova i opterećenja koji izazivaju promjene u načinu života, metabolizmu, prehrani, odmoru i zabavi. Suvremeni čovjek-turista traži kvantitativno manje hrane, ali mora biti prezentirana, ponuđena i prigotovljena na zdravi način. Organiski uzgoj hrane u Europi i svijetu posstao je tržišno prepoznatljiv i za očekivati je da če turisti u turističkoj destianciji tražiti hranu organskog uzgoja koja se još naziva i zdrava hrana.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Ekonomski fakultet, Osijek,
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Zdenko Cerović
(autor)