Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 933261

Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP)


Alpeza, Ivana; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Lipar, Martina
Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP) // Zbornik sažetaka
Vodice, Hrvatska, 2018. str. 1-1 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 933261 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP)
(Untypical aging off flavour (UTA) in Croatian wines ; sensory detection and content of 2- aminoacetophenone (2-AAP))

Autori
Alpeza, Ivana ; Jeromel, Ana ; Maslov, Luna ; Lipar, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Zbornik sažetaka / - , 2018, 1-1

Skup
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 18.02.2018. - 23.02.2018

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
2-aminoacetofenon, UTA, senzorika
(2-aminoacetophenone, UTA, sensory analysis)

Sažetak
Netipična aroma starenja prvi put je opisana 1989. godine u bijelim vinima čiji je miris podsjećao na miris mokrog krzna psa ili miris akacije u cvatu. UTA se može pojaviti u boci ili tanku u svega nekoliko mjeseci. Spoj odgovoran za UTA je 2-aminoacetofenon. Prikazan je pregled pojave UTA u hrvatskim vinima

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ana Jeromel (autor)

Avatar Url Luna Maslov Bandić (autor)

Avatar Url Ivana Alpeza (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Alpeza, Ivana; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Lipar, Martina
Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP) // Zbornik sažetaka
Vodice, Hrvatska, 2018. str. 1-1 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Alpeza, I., Jeromel, A., Maslov, L. & Lipar, M. (2018) Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP). U: Zbornik sažetaka.
@article{article, author = {Alpeza, Ivana and Jeromel, Ana and Maslov, Luna and Lipar, Martina}, year = {2018}, pages = {1-1}, keywords = {2-aminoacetofenon, UTA, senzorika}, title = {Netipi\v{c}na aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadr\v{z}aj 2- aminoacetofenona (2-APP)}, keyword = {2-aminoacetofenon, UTA, senzorika}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Alpeza, Ivana and Jeromel, Ana and Maslov, Luna and Lipar, Martina}, year = {2018}, pages = {1-1}, keywords = {2-aminoacetophenone, UTA, sensory analysis}, title = {Untypical aging off flavour (UTA) in Croatian wines ; sensory detection and content of 2- aminoacetophenone (2-AAP)}, keyword = {2-aminoacetophenone, UTA, sensory analysis}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font