Pregled bibliografske jedinice broj: 933261
Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP)
Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP) // Zbornik sažetaka
Vodice, Hrvatska, 2018. str. 1-1 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 933261 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Netipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP)
(Untypical aging off flavour (UTA) in Croatian wines ; sensory detection and content of 2- aminoacetophenone (2-AAP))
Autori
Alpeza, Ivana ; Jeromel, Ana ; Maslov, Luna ; Lipar, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Zbornik sažetaka
/ - , 2018, 1-1
Skup
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 18.02.2018. - 23.02.2018
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
2-aminoacetofenon, UTA, senzorika
(2-aminoacetophenone, UTA, sensory analysis)
Sažetak
Netipična aroma starenja prvi put je opisana 1989. godine u bijelim vinima čiji je miris podsjećao na miris mokrog krzna psa ili miris akacije u cvatu. UTA se može pojaviti u boci ili tanku u svega nekoliko mjeseci. Spoj odgovoran za UTA je 2-aminoacetofenon. Prikazan je pregled pojave UTA u hrvatskim vinima
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb