Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 933194

Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi


Senčić, Đuro; Samac, Danijela
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 19 (2017), 2; 159-162 (domaća recenzija, članak, stručni)


CROSBI ID: 933194 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi
(Health value and quality design of eggs for human consumption)

Autori
Senčić, Đuro ; Samac, Danijela

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 19 (2017), 2; 159-162

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
jaja ; zdravstvena vrijednost ; dizajniranje kvalitete jaja ; funkcionalna hrana
(eggs ; health value ; quality design of eggs ; functional food)

Sažetak
Jaja su važna namirnica za održavanje zdravlja ljudi, jer imaju funkcionalna, terapeutska i imunostimulacijska svojstva. Također su idealna namirnica za obogaćivanje različitim tvarima (omega-3 masne kiseline, selen, vitamini i dr.) i stvaranje tzv. funkcionalne hrane, koja ima pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Danijela Samac (autor)

Avatar Url Đuro Senčić (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Senčić, Đuro; Samac, Danijela
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 19 (2017), 2; 159-162 (domaća recenzija, članak, stručni)
Senčić, Đ. & Samac, D. (2017) Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 19 (2), 159-162.
@article{article, author = {Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro and Samac, Danijela}, year = {2017}, pages = {159-162}, keywords = {jaja, zdravstvena vrijednost, dizajniranje kvalitete jaja, funkcionalna hrana}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {19}, number = {2}, issn = {1332-0025}, title = {Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi}, keyword = {jaja, zdravstvena vrijednost, dizajniranje kvalitete jaja, funkcionalna hrana} }
@article{article, author = {Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro and Samac, Danijela}, year = {2017}, pages = {159-162}, keywords = {eggs, health value, quality design of eggs, functional food}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {19}, number = {2}, issn = {1332-0025}, title = {Health value and quality design of eggs for human consumption}, keyword = {eggs, health value, quality design of eggs, functional food} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font