Pregled bibliografske jedinice broj: 933194
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 19 (2017), 2; 159-162 (domaća recenzija, članak, stručni)
CROSBI ID: 933194 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi
(Health value and quality design of eggs for human consumption)
Autori
Senčić, Đuro ; Samac, Danijela
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 19
(2017), 2;
159-162
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
jaja ; zdravstvena vrijednost ; dizajniranje kvalitete jaja ; funkcionalna hrana
(eggs ; health value ; quality design of eggs ; functional food)
Sažetak
Jaja su važna namirnica za održavanje zdravlja ljudi, jer imaju funkcionalna, terapeutska i imunostimulacijska svojstva. Također su idealna namirnica za obogaćivanje različitim tvarima (omega-3 masne kiseline, selen, vitamini i dr.) i stvaranje tzv. funkcionalne hrane, koja ima pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek