Pregled bibliografske jedinice broj: 93202
Menadžment zbrinjavanja otpadnih jestivih ulja u hotelijerstvu
Menadžment zbrinjavanja otpadnih jestivih ulja u hotelijerstvu // Znanstveno stručni skup Turizam, vodno gospodarstvo i zaštita mora / Milačić, Aljoša ; Blažević, Nikola (ur.).
Rijeka: Venerus Rijeka, 2002. str. 217-225 (poster, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), ostalo)
CROSBI ID: 93202 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Menadžment zbrinjavanja otpadnih jestivih ulja u hotelijerstvu
(Edible oils waste disposal management in croatian hotels industry)
Autori
Cerović, Zdenko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo
Izvornik
Znanstveno stručni skup Turizam, vodno gospodarstvo i zaštita mora
/ Milačić, Aljoša ; Blažević, Nikola - Rijeka : Venerus Rijeka, 2002, 217-225
Skup
Turizam, vodno gospodarstvo i zaštita mora
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.03.2002. - 22.03.2002
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
otpadna jestiva ulja; zbrinjavanje otpadnih jestivih ulja; biodizel
(edible oil waste; edible oil waste disposal management; bio-diesel)
Sažetak
Složenost pitanja zaštite čovjekove okoline i kretanja turističke ponude na ekološki održiv način temeljno je pitanje menadžmenta koji vodi turističku ponudu svih turističkih destinacija. otpad kao nužna posljedica industrijskog društva i masovne ponude roba i usluga postaje ne više poljedica nego uzrok novih strategija u kreiranju kvalitete života ljudi. Otpadne vode i štetne biološke i kemijske sastojke koja ona nosi opterećuju vode i more i tako neposredno utječu na kvalitetu turističke ponude. Jestiva ulja jedna su od važnih elemenata u ugostiteljskoj ponudi jela, ali ona svojim kemijskim sastavom nakon upotrebe postaju štetan otpad. Menadžment hotela uz sve aktivnost oko vođenja hotela mora voditi brigu oko zbrinjavanja otpadnih jestivih ulja. Ekološki zbrinuti otpadna jestiva ulja i pri tome još dobbiti ekonomske učinke zanimljivo je potanje i cilj rada te se stoga pokušava odgovoriti na postavljeno pitanje kako manje zagađivati vode i more otpadnim jestivim uljima i pri tome imati ekonomski isplative učinke.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Ekonomski fakultet, Osijek,
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Zdenko Cerović
(autor)