Pregled bibliografske jedinice broj: 931587
Proizvodnja povrća u zaštićenim prostorima
Proizvodnja povrća u zaštićenim prostorima, 2006. (elaborat/studija).
CROSBI ID: 931587 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja povrća u zaštićenim prostorima
(Vegetable production in greenhouses)
Autori
Borošić, Josip
Izvornik
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija
Godina
2006
Ključne riječi
rajčica, hidroponski uzgoj, plastenik s opremom, hranjiva otopina, tehnologija uzgoja, kalkulacija proizvodnje
(tomato, soilless culture, plastic-house with equipments, nutrient solution, cultivation method, calculation of production)
Sažetak
Na primjeru rajčice izrađena je tehničko- tehnološka analiza proizvodnje bez tla - hidroponski uzgoj na kamenoj vuni. Izabrani plastenik, površine 5, 336 ha, detaljno je opisan s uređajima za provjetravanje i grijanje. Detaljno su opisani svi postupci tehnologije uzgoja rajčice s primjenom hranjive otopine. Prikazani su elementi kalkulacija hidroponske proizvodnje rajčice.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
Napomena
"Proizvodnja povrća u zaštićenim prostorima" (str. 212-245) je dio studije "Koncepcija i izvodljivost Programa gospodarske uporabe geotermalne energije na lokaciji Lunjkovec - Kutnjak" (str. 1-571) (voditelj Darko Tipurić). Studija je izrađena za Hrvatsku elektroprivredu.
POVEZANOST RADA