Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 929526

Nutritivni sastav svježih plodova, soka i pulpe gojia (Lycium barbarum)


Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Šic Žlabur, Jana; Pliestić, Stjepan; Jagatić, Iva; Galić, Ante
Nutritivni sastav svježih plodova, soka i pulpe gojia (Lycium barbarum) // 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek, 2018. str. 540-544 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 929526 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Nutritivni sastav svježih plodova, soka i pulpe gojia (Lycium barbarum)
(Nutritional composition in fresh goji berries, goji juice and fruit pulp (Lycium barbarum))

Autori
Voća, Sandra ; Dobričević, Nadica ; Šic Žlabur, Jana ; Pliestić, Stjepan ; Jagatić, Iva ; Galić, Ante

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko - Osijek, 2018, 540-544

Skup
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 18.02.2018. - 23.02.2018

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
plod gojia, vitamin C, kemijski sastav, antioksidacijski kapacitet
(goji berries, vitamin C, chemical composition, antioxidant capacity)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je utvrditi nutritivni sastav u uzorcima svježih plodova gojia, soka i pulpe. Analizom nutritivnog sastava istraživanih uzoraka utvrđene su značajne razlike u količini vitamina C. U uzorcima voćne pulpe gojia dokazan je znatno veći antioksidacijski kapacitet. Iskoristivost soka kod gojia je mala, svega 35, 79%, no s obzirom na rezultate nutritivnog sastava, sok gojia predstavlja važan proizvod. Temeljem dobivenih rezultata može se zaključiti kako su prema nutritivnom sastavu i antioksidacijskom kapacitetu uzorci voćne pulpe najznačajniji izvor hranjivih tvari, dok se najveći sadržaj vitamina C nalazi u svježim plodovima gojia.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Šic Žlabur, Jana; Pliestić, Stjepan; Jagatić, Iva; Galić, Ante
Nutritivni sastav svježih plodova, soka i pulpe gojia (Lycium barbarum) // 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek, 2018. str. 540-544 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Voća, S., Dobričević, N., Šic Žlabur, J., Pliestić, S., Jagatić, I. & Galić, A. (2018) Nutritivni sastav svježih plodova, soka i pulpe gojia (Lycium barbarum). U: Rozman, V. & Antunović, Z. (ur.)53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma.
@article{article, author = {Vo\'{c}a, Sandra and Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and \v{S}ic \v{Z}labur, Jana and Pliesti\'{c}, Stjepan and Jagati\'{c}, Iva and Gali\'{c}, Ante}, year = {2018}, pages = {540-544}, keywords = {plod gojia, vitamin C, kemijski sastav, antioksidacijski kapacitet}, title = {Nutritivni sastav svje\v{z}ih plodova, soka i pulpe gojia (Lycium barbarum)}, keyword = {plod gojia, vitamin C, kemijski sastav, antioksidacijski kapacitet}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Vo\'{c}a, Sandra and Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and \v{S}ic \v{Z}labur, Jana and Pliesti\'{c}, Stjepan and Jagati\'{c}, Iva and Gali\'{c}, Ante}, year = {2018}, pages = {540-544}, keywords = {goji berries, vitamin C, chemical composition, antioxidant capacity}, title = {Nutritional composition in fresh goji berries, goji juice and fruit pulp (Lycium barbarum)}, keyword = {goji berries, vitamin C, chemical composition, antioxidant capacity}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font