Pregled bibliografske jedinice broj: 927508
Testiranje novog proizvoda na primjeru ugostiteljske ponude CroSea
Testiranje novog proizvoda na primjeru ugostiteljske ponude CroSea // 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova / Vlatka Rozman, Zvonko Antunović (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 135-139 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 927508 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Testiranje novog proizvoda na primjeru ugostiteljske ponude CroSea
(Testing a Novel Product on the Example of CroSea Catering Offer)
Autori
Kovačić, Damir ; Juračak, Josip ; Tomić, Marina ; Lovrinov, Josipa
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova
/ Vlatka Rozman, Zvonko Antunović - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018, 135-139
Skup
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 18.02.2018. - 23.02.2018
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
novi proizvod, CroSea, potrošači, financijska analiza
(novel product, CroSea, consumers, financial analysis)
Sažetak
Kako bi smanjili rizike koji se javljaju pri uvođenju novog proizvoda na tržište, provodi se pokusni marketing. Cilj istraživanja je bio utvrditi prihvatljivost nove ugostiteljske ponude CroSea među potrošačima, kao i njezinu isplativost. Anketno ispitivanje je provedeno na uzorku od 450 ispitanika, konzumenata CroSea ponude. Rezultati istraživanja su pokazali da su ispitanici vrlo zadovoljni ugostiteljskom ponudom CroSea. Tijekom mjesec dana provedbe pokusnog marketinga ostvaren je pozitivan financijski rezultat. Financijska analiza projekta za trogodišnje razdoblje pokazuje isplativost ugostiteljske ponude CroSea.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb