Pregled bibliografske jedinice broj: 927507
Povezanost socio-demografskih obilježja i konzumacije hrane tijekom radnog vremena
Povezanost socio-demografskih obilježja i konzumacije hrane tijekom radnog vremena // 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova / Vlatka Rozman, Zvonko Antunović (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 130-134 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 927507 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Povezanost socio-demografskih obilježja i konzumacije hrane tijekom radnog vremena
(Relationship between socio-demographic characteristics and food consumption during working time)
Autori
Korda, Lucija ; Tomić, Marina ; Mesić, Željka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik radova
/ Vlatka Rozman, Zvonko Antunović - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018, 130-134
Skup
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 18.02.2018. - 23.02.2018
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
hrana, radno vrijeme, anketno ispitivanje
(food, working time, survey)
Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi povezanost socio-demografskih obilježja i ponašanja potrošača u konzumaciji hrane tijekom radnog vremena. Anketno ispitivanje provedeno je na uzorku od 206 zaposlenih ispitanika. Rezultati istraživanja pokazali su kako muškarci tijekom radnog vremena potroše više novaca na hranu te učestalije odabiru brzu hranu, gazirana pića i pekarske proizvode u odnosu na žene. Žene pak učestalije odabiru voće. Mlađi ispitanici (18- 29 godina) češće konzumiraju brzu hranu i slatkiše tijekom radnog vremena. Brzu hranu učestalije konzumiraju zaposlenici privatnih poduzeća i oni koji imaju vlastitu tvrtku u odnosu na zaposlene u državnoj službi, koji pak konzumiraju više voća tijekom radnog vremena.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb