Pregled bibliografske jedinice broj: 925528
Kemijska analiza bagremovog i šumskog meda
Kemijska analiza bagremovog i šumskog meda, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 925528 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijska analiza bagremovog i šumskog meda
(Chemical analysis of acacia and forest honey)
Autori
Poljanec, Andreja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.07
Godina
2017
Stranica
32
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
bagremov med ; šumski med ; fizikalno-kemijski parametri meda
(acacia honey ; forest honey ; physical and chemical composition of honey)
Sažetak
U ovom radu ispitivani su fizikalno ‒ kemijski parametri u ukupno 27 uzoraka meda, od kojih je 14 uzoraka bagremovog meda i 13 uzoraka šumskog meda prikupljenih na području Republike Hrvatske u 2016. godini. Određivani su parametri kao što su maseni udio vode, električna provodnost, kiselost, maseni udio hidroksimetilfurfurala, maseni udjeli reducirajućih šećera i maseni udjeli saharoze. Međunarodna komisija za med propisala je metode za određivanje pojedinih svojstava. Iz dobivenih vrijednosti fizikalno – kemijskih parametara može se zaključiti da su sva kemijska svojstva u skladu s Pravilnikom o medu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija