Pregled bibliografske jedinice broj: 925514
Fizikalno-kemijska analiza meda
Fizikalno-kemijska analiza meda, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 925514 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fizikalno-kemijska analiza meda
(Physicochemical analysis of honey)
Autori
Mitrić, Luka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
19.09
Godina
2017
Stranica
34
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
fizikalno-kemijska svojstva ; med
(honey ; physicochemical analysis)
Sažetak
Tema ovog rada bila je odrediti fizikalno-kemijska svojstva u 17 uzoraka meda limuna, metvice, heljde, suncokreta, trušljike, vriska, kadulje, drače, mandarine, amorfe, vrbe i uljane repice. Maseni udio vode, kiselost, električna provodnost, maseni udjeli reducirajućih šećera i saharoze te maseni udio hidroksimetilfurfurala su određivani na svim uzorcima. Metode za određivanje pojedinih svojstava propisane su od strane Međunarodne komisije za med. Iz dobivenih rezultata vidi se da je većina uzoraka u skladu sa Pravilnikom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija