Pregled bibliografske jedinice broj: 925350
Kemijska analiza kestenovog meda
Kemijska analiza kestenovog meda, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 925350 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijska analiza kestenovog meda
(Chemical analysis of chestnut honey)
Autori
Martić, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.06
Godina
2016
Stranica
29
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
kestenov med ; kemijski sastav meda
(chestnut honey ; chemical composition of honey)
Sažetak
Cilj rada bio je odrediti kemijska svojstva analiziranog kestenovog meda. Analizirano je 16 uzoraka kestenovog meda proizvedenih u 2015. godini na području Republike Hrvatske. Provedena je analiza udjela vode, hidroksimetilfurfurala, reducirajućih šećera, saharoze te električne vodljivosti i kiselosti meda. Sve analize provedene su metodama propisanim od Međunarodne Komisije za med. Iz rezultata dobivenih kemijskom analizom 16 uzoraka meda može se zaključiti da je velika većina kemijskih parametara u skladu sa Pravilnikom o medu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija