Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 924933

Senzorska procjena meda koji nisu skloni kristalizaciji


Mikac, Sara
Senzorska procjena meda koji nisu skloni kristalizaciji, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 924933 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska procjena meda koji nisu skloni kristalizaciji
(Sensory evaluation of honey that are not prone to crystallization)

Autori
Mikac, Sara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.06

Godina
2016

Stranica
35

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
med kestena ; senzorska procjena
(chestnut honey ; sensory evaluation)

Sažetak
Med je sladak, gust, viskozan, tekuć ili kristaliziran proizvod što ga medonosne pčele proizvode od nektara medonosnih biljaka, sekreta živih dijelova biljaka ili izlučevina kukaca koji sišu na živim dijelovima biljaka, koji pčele sakupljaju, dodaju mu vlastite specifične tvari, izdvajaju vodu i odlažu u stanice saća do sazrijevanja. Senzorska procjena kao znanstvena disciplina bavi se procjenom proizvoda kroz evaluiranje svojstava proizvoda koja se mogu osjetiti jednim od 5 osjetilnih organa, te ima vrlo značajnu ulogu u proizvodnji meda. Cilj ovog rada bio je utvrditi senzorska svojstva 15 uzoraka meda kestena koji su izuzeti iz uzoraka namijenjenih za 11. Međunarodno natjecanje pčelara u kvaliteti meda „ZZZAGIMED 2015.“ Senzorska procjena je provedena od strane 5 senzorskih analitičara, a ocjenjivano je 5 parametara - čistoća, bistrina, boja, miris i okus meda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mikac, Sara
Senzorska procjena meda koji nisu skloni kristalizaciji, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mikac, S. (2016) 'Senzorska procjena meda koji nisu skloni kristalizaciji', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mikac, Sara}, year = {2016}, pages = {35}, keywords = {med kestena, senzorska procjena}, title = {Senzorska procjena meda koji nisu skloni kristalizaciji}, keyword = {med kestena, senzorska procjena}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mikac, Sara}, year = {2016}, pages = {35}, keywords = {chestnut honey, sensory evaluation}, title = {Sensory evaluation of honey that are not prone to crystallization}, keyword = {chestnut honey, sensory evaluation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font