Pregled bibliografske jedinice broj: 924930
Kemijska analiza bagremovog meda
Kemijska analiza bagremovog meda, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 924930 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijska analiza bagremovog meda
(Chemical analysis of acacia honey)
Autori
Vidaković, Silvija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
11.07
Godina
2016
Stranica
28
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
bagremov med ; fizikalno-kemijski parametri meda
(acacia honey ; physical and chemical composition of honey)
Sažetak
U ovom radu ispitivani su fizikalno ‒ kemijski parametri u 53 uzorka bagremovog meda. Maseni udio vode, kiselost, električna provodnost, maseni udjeli ukupnih šećera i saharoze te maseni udio hidroksimetilfurfurala su određivani na svim uzorcima. Metode za određivanje pojedinih svojstava propisane su od strane Međunarodne komisije za med. Iz dobivenih rezultata može se zaključiti da su sva kemijska svojstva u skladu sa Pravilnikom o medu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija