Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 924896

Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda


Frece, Jadranka
Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda // Stručni skup Društva inženjera i tehničara kemije i tehnologije
Požega, Hrvatska, 2018. (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, ostalo, znanstveni)


CROSBI ID: 924896 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda
(The use of probiotics and autochthonous starter cultures in the production and protection of autochthonous fermented products)

Autori
Frece, Jadranka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, ostalo, znanstveni

Skup
Stručni skup Društva inženjera i tehničara kemije i tehnologije

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 01.02.2018

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan

Ključne riječi
autohtone starter kulture, fermentirani proizvodi, probiotici
(autochthonous starter cultures, fermented products, probiotics)

Sažetak
Bakterije mliječne kiseline imaju pozitivan učinak na crijevnu mikrofloru ljudi i životinja što se manifestira smanjenjem rizika nastajanja raka debelog crijeva, smanjenjem infektivnih bolesti i drugo. Autohtona mikrobna populacija izvor je sojeva za razvoj starter kulutra koje utječu na aromu i teksturu određenog tradicionalnog proizvoda, a smanjuje se i vrijeme fermentacije proizvoda te osigurava bolja kvaliteta i trajnost proizvoda. Starter kulture i probiotičke kulture doprinose zaštiti i trajnosti proizvoda spriječavanjem rasta patogenih mikroorganizama, najčešćih kontaminanata u hrani, a tako formulirana hrana ima značajan potencijal u presonaliziranoj prehrani i zdravlju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jadranka Frece (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Frece, Jadranka
Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda // Stručni skup Društva inženjera i tehničara kemije i tehnologije
Požega, Hrvatska, 2018. (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, ostalo, znanstveni)
Frece, J. (2018) Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda. U: Stručni skup Društva inženjera i tehničara kemije i tehnologije.
@article{article, author = {Frece, Jadranka}, year = {2018}, keywords = {autohtone starter kulture, fermentirani proizvodi, probiotici}, title = {Primjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i za\v{s}titi autohtonih fermentiranih proizvoda}, keyword = {autohtone starter kulture, fermentirani proizvodi, probiotici}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {Frece, Jadranka}, year = {2018}, keywords = {autochthonous starter cultures, fermented products, probiotics}, title = {The use of probiotics and autochthonous starter cultures in the production and protection of autochthonous fermented products}, keyword = {autochthonous starter cultures, fermented products, probiotics}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font