Pregled bibliografske jedinice broj: 924822
Povrćarska proizvodnja
Povrćarska proizvodnja, 2002. (elaborat/studija).
CROSBI ID: 924822 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Povrćarska proizvodnja
(Vegetables growing)
Autori
Borošić, Josip
Izvornik
Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat/studija
Godina
2002
Ključne riječi
povrće, Brodsko-posavska županija, uvjeti uzgoja, moguća proizvodnja povrća, rokovi uzgoja, elementi tehnologije uzgoja, skladištenje
(vegetables, Brod-Posavina County, growing conditions, possible vegetable production, growing times, elements of cultivation methods, storing)
Sažetak
Navedena su potencijalna područja za proizvodnju povrća u Brodsko-posavskoj županiji. Prikazana je pogodnost klime i tala za uzgoj povrća u Županiji. Detaljno je prikazana moguća proizvodnja i opskrba svježim povrćem s rokovima uzgoja na otvorenom i u zaštićenim prostorima. Navedeni su elementi tehnologije uzgoja (razmaci sjetve ili sadnje, potrebe sjemena ili presadnica, potreba biljnih hranjiva). Ukratko su opisani postupci dorade i uvjeti za skladištenje povrća. Date su smjernice za unaprjeđenje proizvodnje povrća.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
Napomena
"Povrćarska proizvodnja" (str. 272 do 288) je dio studije "Razvitak poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije" (koordinator: Ferdo Bašić). Izradu studije je naručila Brodsko- posavska županija.
POVEZANOST RADA