Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 919830

Dobra higijenska praksa u prehrambenoj industriji


Radman, Pamela
Dobra higijenska praksa u prehrambenoj industriji, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 919830 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dobra higijenska praksa u prehrambenoj industriji
(Good hygiene practice in the food industry)

Autori
Radman, Pamela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
28.09

Godina
2017

Stranica
27

Mentor
Ačkar, Đurđica

Ključne riječi
HACCP ; dobra higijenska praksa ; higijena ; čišćenje ; dezinfekcija
(HACCP ; good hygiene practice ; hygiene ; cleaning ; disinfection)

Sažetak
Dobra higijenska praksa (DHP) u prehrambenoj industriji osigurava kvalitetno i sigurno poslovanje i rukovanje hranom. Glavni elementi dobre higijenske prakse su higijena, čišćenje i dezinfekcija. Higijenska praksa temelji se na primjeni HACCP - a, a u slučaju da se ne može primjeniti HACPP primjenjuju se načela dobre proizvođačke, poljoprivredne i veterinarske prakse. Da bi se proizveo zdravstveno i higijenski i spravan proizvod potrebno je kontrolirati svaku fazu proizvodnje, jer u svakoj fazi može doći do kontaminacije mikroorganizmima ili nekim drugim stranim tvarima. Sredstva i prostorije za osobnu higijenu moraju biti raspoloživi i lako dostupni, da bi se održao odgovarajući stupanj osobne higijene i izbjegli kako kontaminacija hrane, tako i kontaminacija zaposlenih. U ovom radu opisana je primjena DHP u ugostiteljstvu i u proizvodnji mesa i mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Đurđica Ačkar (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Radman, Pamela
Dobra higijenska praksa u prehrambenoj industriji, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Radman, P. (2017) 'Dobra higijenska praksa u prehrambenoj industriji', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Radman, Pamela}, year = {2017}, pages = {27}, keywords = {HACCP, dobra higijenska praksa, higijena, \v{c}i\v{s}\'{c}enje, dezinfekcija}, title = {Dobra higijenska praksa u prehrambenoj industriji}, keyword = {HACCP, dobra higijenska praksa, higijena, \v{c}i\v{s}\'{c}enje, dezinfekcija}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Radman, Pamela}, year = {2017}, pages = {27}, keywords = {HACCP, good hygiene practice, hygiene, cleaning, disinfection}, title = {Good hygiene practice in the food industry}, keyword = {HACCP, good hygiene practice, hygiene, cleaning, disinfection}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font