Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 914302

Usporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svježeg sira


Vrdoljak, Josip; Matutinović, Siniša; Salajpal, Krešimir; Kalit, Samir
Usporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svježeg sira // Zbornik sažetaka 40. Simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. str. 90-91 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 914302 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svježeg sira
(Comparison of ionometric value and titratable acidity changes during acidification in production of fresh cheese)

Autori
Vrdoljak, Josip ; Matutinović, Siniša ; Salajpal, Krešimir ; Kalit, Samir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Zbornik sažetaka 40. Simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012, 90-91

Skup
40. simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Lovran, Hrvatska, 21.10.2012. - 24.10.2012

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Recenziran

Ključne riječi
pH vrijednost, SH vrijednost, svježi sir, sezona
(pH value, SH values, fresh cheese, season)

Sažetak
Rezultati istraživanja upućuju na mogućnost zamjene praćenja titracijske kiselosti ionometrijskom u proizvodnji svježeg sira, što postupak praćenja procesa fermentacije može učiniti bržim i jeftinijim.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Krešimir Salajpal (autor)

Avatar Url Samir Kalit (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vrdoljak, Josip; Matutinović, Siniša; Salajpal, Krešimir; Kalit, Samir
Usporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svježeg sira // Zbornik sažetaka 40. Simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. str. 90-91 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni)
Vrdoljak, J., Matutinović, S., Salajpal, K. & Kalit, S. (2012) Usporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svježeg sira. U: Zbornik sažetaka 40. Simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, author = {Vrdoljak, Josip and Matutinovi\'{c}, Sini\v{s}a and Salajpal, Kre\v{s}imir and Kalit, Samir}, year = {2012}, pages = {90-91}, keywords = {pH vrijednost, SH vrijednost, svje\v{z}i sir, sezona}, title = {Usporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svje\v{z}eg sira}, keyword = {pH vrijednost, SH vrijednost, svje\v{z}i sir, sezona}, publisher = {Hrvatska mljekarska udruga (HMU)}, publisherplace = {Lovran, Hrvatska} }
@article{article, author = {Vrdoljak, Josip and Matutinovi\'{c}, Sini\v{s}a and Salajpal, Kre\v{s}imir and Kalit, Samir}, year = {2012}, pages = {90-91}, keywords = {pH value, SH values, fresh cheese, season}, title = {Comparison of ionometric value and titratable acidity changes during acidification in production of fresh cheese}, keyword = {pH value, SH values, fresh cheese, season}, publisher = {Hrvatska mljekarska udruga (HMU)}, publisherplace = {Lovran, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font