Pregled bibliografske jedinice broj: 914302
Usporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svježeg sira
Usporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svježeg sira // Zbornik sažetaka 40. Simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. str. 90-91 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 914302 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Usporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svježeg sira
(Comparison of ionometric value and titratable acidity changes during acidification in production of fresh cheese)
Autori
Vrdoljak, Josip ; Matutinović, Siniša ; Salajpal, Krešimir ; Kalit, Samir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Zbornik sažetaka 40. Simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
/ - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012, 90-91
Skup
40. simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Lovran, Hrvatska, 21.10.2012. - 24.10.2012
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Recenziran
Ključne riječi
pH vrijednost, SH vrijednost, svježi sir, sezona
(pH value, SH values, fresh cheese, season)
Sažetak
Rezultati istraživanja upućuju na mogućnost zamjene praćenja titracijske kiselosti ionometrijskom u proizvodnji svježeg sira, što postupak praćenja procesa fermentacije može učiniti bržim i jeftinijim.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb