Pregled bibliografske jedinice broj: 914270
Podesnost svinjskih trupova i mesa za preradu
Podesnost svinjskih trupova i mesa za preradu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 6; 462-466 (nije recenziran, osvrt, stručni)
CROSBI ID: 914270 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Podesnost svinjskih trupova i mesa za preradu
(Suitability of pig carcasses and meat for processing)
Autori
Karolyi, Danijel
Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) XIX
(2017), 6;
462-466
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, osvrt, stručni
Ključne riječi
Svinja, trupovi, meso, prerada mesa
(Pig, carcass, meat, meat processing)
Sažetak
U radu je dan pregled najvažnijih čimbenika kakvoće svinjskih trupova i mesa za preradu u tradicionalne mesne prerađevine, kao i osnovne smjernice za njihovu procjenu i osiguravanje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Povijest
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1780716-0714 - Povijest poljoprivrede-prilozi za povijest gospodarstva Hrvatske (Karolyi, Danijel, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Danijel Karolyi
(autor)