Pregled bibliografske jedinice broj: 912877
Proizvodnja svinjskog mesa u Republici Hrvatskoj i u zemljama Europske unije
Proizvodnja svinjskog mesa u Republici Hrvatskoj i u zemljama Europske unije // Agroeconomia Croatica, 7 (2017), 1; 66-78 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
CROSBI ID: 912877 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja svinjskog mesa u Republici Hrvatskoj i u zemljama Europske unije
(Pork production in the Republic of Croatia and the EU countries)
Autori
Kralik, Igor ; Tolušić, Zrinka ; Jelić, Sanja
Izvornik
Agroeconomia Croatica (1333-2422) 7
(2017), 1;
66-78
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prethodno priopćenje, znanstveni
Ključne riječi
svinje ; proizvodnja mesa ; Hrvatska ; EU
(pigs ; meat production ; Croatia ; EU)
Sažetak
Svinjogojska proizvodnja u Republici Hrvatskoj značajna je grana animalne proizvodnje u opskrbi stanovništva kvalitetnim mesom. U radu se opisuje razvoj svinjogojske proizvodnje u Republici Hrvatskoj i zemljama EU. Cilj rada bio je istražiti razvoj svinjogojske proizvodnje u razdoblju 2010.-2016. godine, zatim usporediti stanje svinjogojske proizvodnje prije i nakon pristupanja Hrvatske u EU, te komparirati podatke Republike Hrvatske sa stanjem svinjogojske proizvodnje u zemljama EU. Pristupanje Republike Hrvatske u EU nije pozitivno djelovao na razvoj svinjogojstva zbog izostanka povećanja vlastite proizvodnje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek