Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 91284

Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža


Vidučić, Dubravka
Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 91284 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža
(Influence of harvesting time on polyphenols in olive oil from variety Bjelica and Buža)

Autori
Vidučić, Dubravka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.05

Godina
2001

Stranica
57

Mentor
Rade, Desanka

Ključne riječi
djevičansko maslinovo ulje; fenolni spojevi; vrijeme berbe; klorofil
(virgin olive oil; phenolic compounds; harvesting time; chlorophyll)

Sažetak
U ovom radu ispitivan je utjecaj rane i kasne berbe na svojstva djevičanskog maslinovog ulja. Uzorci ulja dobiveni su iz plodova maslina sorti Bjelica i Buža s područja zapadne Istre, koji su prerađeni centrifugalnom ekstrakcijom. Izvršena je analiza osnovnih pokazatelja kvalitete, određen je indeks boje, udjel klorofila i udjel ukupnih polifenola i o-difenola. Rezultati pokazuju da vrijeme berbe maslina (odnosno zrelost ploda) ima utjecaj na svojstva maslinovog ulja. Najveći udjel ukupnih polifenola i o-difenola imalo je ulje iz sorte Bjelica pobrane u ranoj berbi.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058507

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Desanka Rade (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vidučić, Dubravka
Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vidučić, D. (2001) 'Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Buža', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidu\v{c}i\'{c}, Dubravka}, year = {2001}, pages = {57}, keywords = {djevi\v{c}ansko maslinovo ulje, fenolni spojevi, vrijeme berbe, klorofil}, title = {Utjecaj vremena berbe na udjel polifenola maslinovog ulja iz sorti Bjelica i Bu\v{z}a}, keyword = {djevi\v{c}ansko maslinovo ulje, fenolni spojevi, vrijeme berbe, klorofil}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vidu\v{c}i\'{c}, Dubravka}, year = {2001}, pages = {57}, keywords = {virgin olive oil, phenolic compounds, harvesting time, chlorophyll}, title = {Influence of harvesting time on polyphenols in olive oil from variety Bjelica and Bu\v{z}a}, keyword = {virgin olive oil, phenolic compounds, harvesting time, chlorophyll}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font