Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 912255

MOGUĆNOSTI KEMIJSKOG PRORJEĐIVANJA BRESKVE- NEKTARINE (Prunus persica VAR NUCIPERSICA SCHNEID.)


Mihaljinjić, Kristijan
MOGUĆNOSTI KEMIJSKOG PRORJEĐIVANJA BRESKVE- NEKTARINE (Prunus persica VAR NUCIPERSICA SCHNEID.), 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek


CROSBI ID: 912255 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
MOGUĆNOSTI KEMIJSKOG PRORJEĐIVANJA BRESKVE- NEKTARINE (Prunus persica VAR NUCIPERSICA SCHNEID.)
(POSSIBILITY OF CHEMICAL THINNING PEACH-NECTARINE (Prunus persica VAR. NUCIPERSICA SCHNEID.))

Autori
Mihaljinjić, Kristijan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku

Mjesto
Osijek

Datum
15.10

Godina
2013

Stranica
61

Mentor
Stanisavljević, Aleksandar

Ključne riječi
Breskva-nektarina, kemijsko prorjeđivanje, kvaliteta plodova
(Peach – nectarine, Chemical thinning, fruit quality)

Sažetak
Kemijsko prorjeđivanje smo proveli 2013. godine na lokalitetu Tovljač – Poljoprivredni institut Osijek (istočna Slavonija) u nasadu nektarine i breskve. Pokus je uključivao jednu sortu breskve (Platicarpa) starosti 8 godina posađena u 4 x 3 sklopu sadnje (oblik retardirana vaza ; 833 stabala/ha ; podloga Prunus Persica). Tretmani su uključivali Žveplenoapnenu brozgu (3% i 4% koncentracije) u kombinaciji sa surfaktantom Silwet-L77 i ribljim uljem (5%). Najveću učinkovitost na Platicarpi ima 4% koncentracija (24, 17%).Sorta nektarine (Maria Dorata) starosti 8 godina posađena u 4x3 sklopu sadnje (oblik retardirana vaza ; 833 stabla/ha ; podloga GF 677). Tretmani su uključivali Žveplenoapnenu brozgu (3% i 4% koncentracije) u kombinaciji sa surfaktantom Silwet L-77 i ribljim uljem (5%). Najveću učinkovitost na Maria Dorati ima 4% koncentracija (34, 07%) što je najbolji rezultat ukupnog pokusa. Mjereni parametri kao najveću masu plodova i promjer ploda na Platicarpi ima koncentracija 4%, ujedno i najveću količinu šećera. Na Maria Dorati iako rezultati pokazuju najbolje prorjeđivanje na koncentraciji 4% mjereni parametri su nešto drugačiji. Tako je najveća masa plodova i promjer plodova te količina šećera ipak nešto veća na koncentraciji 3%

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Aleksandar Stanisavljević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mihaljinjić, Kristijan
MOGUĆNOSTI KEMIJSKOG PRORJEĐIVANJA BRESKVE- NEKTARINE (Prunus persica VAR NUCIPERSICA SCHNEID.), 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
Mihaljinjić, K. (2013) 'MOGUĆNOSTI KEMIJSKOG PRORJEĐIVANJA BRESKVE- NEKTARINE (Prunus persica VAR NUCIPERSICA SCHNEID.)', diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihaljinji\'{c}, Kristijan}, year = {2013}, pages = {61}, keywords = {Breskva-nektarina, kemijsko prorje\djivanje, kvaliteta plodova}, title = {MOGU\'{C}NOSTI KEMIJSKOG PRORJE\DJIVANJA BRESKVE- NEKTARINE (Prunus persica VAR NUCIPERSICA SCHNEID.)}, keyword = {Breskva-nektarina, kemijsko prorje\djivanje, kvaliteta plodova}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihaljinji\'{c}, Kristijan}, year = {2013}, pages = {61}, keywords = {Peach – nectarine, Chemical thinning, fruit quality}, title = {POSSIBILITY OF CHEMICAL THINNING PEACH-NECTARINE (Prunus persica VAR. NUCIPERSICA SCHNEID.)}, keyword = {Peach – nectarine, Chemical thinning, fruit quality}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font