Pregled bibliografske jedinice broj: 911822
Proizvodnja raženog kruha
Proizvodnja raženog kruha, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 911822 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja raženog kruha
(Rye bread production)
Autori
Vuković, Damir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
07.10
Godina
2015
Stranica
16
Mentor
Jukić, Marko
Ključne riječi
raženo brašno ; kruh ; pečenje
(rye flour ; bread ; baking)
Sažetak
Proizvodnja kruha ili raženih proizvoda podrazumijeva da isti sadrži više od 90% raženog brašna. Raženi kruh je obično tvrđi za razliku od kruha napravljenog od pšeničnog brašna te ima zbijeniju strukturu. Razlikujemo tri postupka proizvodnje raženog tijesta: direktan, indirektan te kombinirani postupak.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija