Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 911820

Amilografsko ispitivanje smjesa za proizvodnju čajnog peciva s dodatkom pogača bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje


Čuljak, Jaka
Amilografsko ispitivanje smjesa za proizvodnju čajnog peciva s dodatkom pogača bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 911820 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Amilografsko ispitivanje smjesa za proizvodnju čajnog peciva s dodatkom pogača bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje
(Amylographic evaluation of cookie flour mixtures with addition of defatted pumpkin, hazelnut and industrial hemp cake)

Autori
Čuljak, Jaka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2017

Stranica
45

Mentor
Jukić, Marko

Neposredni voditelj
Šušak, Ana

Ključne riječi
čajno pecivo ; pogača bundeve ; pogača lješnjaka, pogača industrijske konoplje ; amilografsko ispitivanje
(cookie ; defatted pumpkin ; hazelnut and industrial hemp cake ; amylographic evaluation)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj zamjene dijela pšeničnog brašna odmašćenim pogačama bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje na amilografske pokazatelje kvalitete smjesa za proizvodnju čajnog peciva. Ispitivanje je provedeno s dodacima pogača u udjelima od 20, 40 i 60 %, a navedene smjese koristile su se i u proizvodnji čajnog peciva prema standardnoj AACC (American Association of Cereal Chemists) metodi 10-50D. Rezultati amilografskih ispitivanja uspoređeni su s promjenama fizikalnih svojstava čajnog peciva (širina, visina, faktor širenja i volumen čajnog peciva). Dobiveni rezultati su pokazali da zamjena dijela pšeničnog brašna pogačama bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje značajno utječe na većinu promatranih amilografskih i fizikalnih pokazatelja kvalitete. Postoji statistički značajna korelacija između debljine čajnog peciva i početne temperature želatinizacije, maksimalne viskoznosti i opadanja viskoznosti. Faktor širenja čajnog peciva u korelaciji je s početnom temperaturom želatinizacije, a vidljiva je i statistički značajna korelacija između rezultata povratnog efekta i volumena čajnog peciva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2013-11-1321 - Primjena nusproizvoda prehrambene industrije za razvoj funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva (FUNEXFOOD) (Šubarić, Drago, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marko Jukić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Čuljak, Jaka
Amilografsko ispitivanje smjesa za proizvodnju čajnog peciva s dodatkom pogača bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Čuljak, J. (2017) 'Amilografsko ispitivanje smjesa za proizvodnju čajnog peciva s dodatkom pogača bundeve, lješnjaka i industrijske konoplje', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}uljak, Jaka}, year = {2017}, pages = {45}, keywords = {\v{c}ajno pecivo, poga\v{c}a bundeve, poga\v{c}a lje\v{s}njaka, poga\v{c}a industrijske konoplje, amilografsko ispitivanje}, title = {Amilografsko ispitivanje smjesa za proizvodnju \v{c}ajnog peciva s dodatkom poga\v{c}a bundeve, lje\v{s}njaka i industrijske konoplje}, keyword = {\v{c}ajno pecivo, poga\v{c}a bundeve, poga\v{c}a lje\v{s}njaka, poga\v{c}a industrijske konoplje, amilografsko ispitivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}uljak, Jaka}, year = {2017}, pages = {45}, keywords = {cookie, defatted pumpkin, hazelnut and industrial hemp cake, amylographic evaluation}, title = {Amylographic evaluation of cookie flour mixtures with addition of defatted pumpkin, hazelnut and industrial hemp cake}, keyword = {cookie, defatted pumpkin, hazelnut and industrial hemp cake, amylographic evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font