Pregled bibliografske jedinice broj: 911151
Fizičko-hemijske instrumentalne metode u analizi hrane i vode
Fizičko-hemijske instrumentalne metode u analizi hrane i vode / Omanović-Mikličanin, Enisa (ur.).
Sarajevo: Univerzitet u Sarajevu, 2017
CROSBI ID: 911151 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fizičko-hemijske instrumentalne metode u analizi
hrane i vode
(Instrumental methods in food and water analyis)
Autori
Omanović-Mikličanin, Enisa ; Velagić-Habul, Esma ; Preočanin, Tajana ; Jakaša, Ivone ; Đapo, Maida ; Pita-Bahto, Anesa ; Sedić, Danijela
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Univerzitet u Sarajevu
Grad
Sarajevo
Godina
2017
Stranica
259
ISBN
978-9958-597-55-8
Ključne riječi
instrumentalna analiza, hrana, voda,
(instrumental analysis, food, water)
Sažetak
Separacija, identifikacija i analiza komponenti prisutnih u hrani i vodi postala je izuzetno važno područje posljednjih godina s porastom znanja o povezanosti ishrane i zdravlja. To je dovelo do povećane potrebe za edukacijom studenata, analitičara i svih drugih osoba koje već rade ili planiraju raditi u području analize vode i hrane, koje se bave primjenom novih analitičkih metoda, ali i razvojem i usavršavanjem već postojećih metoda. Ova knjiga će omogućiti studentima i analitičarima lakše svladavanje osnova najčešće primijenjenih analitičkih metoda koje se koriste u analizi hrane i vode.
Izvorni jezik
Ostalo
Znanstvena područja
Kemija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb