Pregled bibliografske jedinice broj: 910587
The internet impact on the quality of delivering the bologna process
The internet impact on the quality of delivering the bologna process // zbornik radova s 19th International Scientific Conference «Society and Technology 2012
Lovran, 2012. str. 84-92 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 910587 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
The internet impact on the quality of delivering the bologna process
Autori
Galičić, Vlado ; Laškarin Marina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova s 19th International Scientific Conference «Society and Technology 2012
/ - Lovran, 2012, 84-92
ISBN
978-953-6226-23-8
Skup
19th International Scientific Conference «Society and Technology 2012
Mjesto i datum
Lovran, Hrvatska, 28.06.2013. - 30.06.2013
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
Bologna process, internet
Sažetak
Recentna istraživanja pokazuju da su glavne prednosti današnjih mladih, njihova sposobnost dobrog rukovanja tehnologijama te sposobnost snalaženja i brzog pristupa informacijama. S druge strane, glavni nedostaci u korištenju tom tehnologijom su površno traženje informacija (pretraživanje prema ključnim riječima) i nepoznavanje pozadine tehnologije. Polazeći od ovako determiniranih nalaza, u ovom se radu polazi od temeljne hipoteze da moderna tehnologija i internet negativno utječu na studente, uslijed nekvalitetno potrošenog vremena uzrokovano korištenjem društvenih mreža, internetskih igara i ostalih tehnoloških naprava. Takav način života nužno skraćuje vrijeme koje je potrebno za kvalitetno studiranje, odnosno vodi ka lošijem akademskom uspjehu. Osim toga, realna je premisa da omjer utrošenog vremena i količine informacija prikupljene na internetu, negativno utječe na kvalitetu pisanja različitih vrsta radova i samog studiranja. S ciljem potvrđivanja ovako postavljenih hipoteza, izvršeno je istraživanje među studentima druge i treće godine studija na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija