Pregled bibliografske jedinice broj: 910553
The potential of coupling NIRS with chemometrics for determination of extra virgin olive oil geographical origin
The potential of coupling NIRS with chemometrics for determination of extra virgin olive oil geographical origin // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
Opatija, Hrvatska, 2017. str. 64-64 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, ostalo)
CROSBI ID: 910553 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
The potential of coupling NIRS with chemometrics for determination of extra virgin olive oil geographical origin
Autori
Peršurić, Željka ; Saftić, Lara ; Kraljević Pavelić, Sandra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo
Izvornik
Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
/ - , 2017, 64-64
Skup
Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 21.11.2017. - 24.11.2017
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan
Ključne riječi
extra virgin olive oil, NIRS, PCA, PLS-DA, geographical origin
Sažetak
Synergy of near-infrared spectroscopy (NIRS) and chemometric classification methods for geographical origin discrimination was tested on Croatian olive oil test sample set.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Interdisciplinarne biotehničke znanosti, Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Sveučilište u Rijeci - Odjel za biotehnologiju
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Web of Science Core Collection (WoSCC)
- Science Citation Index Expanded (SCI-EXP)
- SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
- Scopus
- MEDLINE