Pregled bibliografske jedinice broj: 910177
UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA
UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 58 (2017), 1; 25-32 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 910177 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
UTJECAJ HRANIDBE NA PROIZVODNE POKAZATELJE I KVALITETU MESA TOVNIH KUNIĆA
(IMPACT OF FEEDING ON THE PERFORMANCE AND MEAT QUALITY OF FATTENING RABBIT)
Autori
Janječić, Zlatko, Jasna Pintar, Bedeković, Dalibor., Nikolina Lugarić
Izvornik
Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme (0023-4850) 58
(2017), 1;
25-32
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
hranidba, proizvodni pokazatelji, meso, kunići
(nutrition, performance, meat, rabbits)
Sažetak
Proizvodnja kunića u svijetu bilježi stalan porast. Kunići se uzgajaju za različite namjene, a prvenstveno za meso i za krzno odnosno vunu. Sve češći je uzgoj kunića kao kućnih ljubimaca. Poželjna kakvoća mesa kunića i randman postižu se suvremenom organizacijom i tehnologijom tova. Cilj ovog rada je prikazati utjecaj hranidbe na proizvodne pokazatelje i kvalitetu mesa tovnih kunića. Meso, kao glavni proizvod proizvodnje kunića, dragocjen je izvor animalnih bjelančevina u ljudskoj prehrani te je stoga izvršen velik broj istraživanja koja su za cilj imala istražiti utjecaj hranidbe na poboljšanje kvalitete i karakteristike mesa. Pravilna i potpuna hranidba, obogaćena raznim dodacima, djeluje pozitivno na zdravlje, konverziju hrane i ostvaruje veće dnevne priraste kunića u tovu i ima velik utjecaj na organoleptička svojstva i kvalitetu mesa kunića.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts