Pregled bibliografske jedinice broj: 909839
Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća
Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća. Zagreb: Gospodarski list, 2017 (prirucnik)
CROSBI ID: 909839 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja krumpira i ostalog gomoljastog povrća
(Production of potato and other tuber vegetables)
Autori
Benko, Božidar ; Šubić, Milorad
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna
Izdavač
Gospodarski list
Grad
Zagreb
Godina
2017
Stranica
87
ISBN
978-953-6824-33-5
Ključne riječi
krumpir, batat, čičoka, jam, đumbir, tehnologija uzgoja
(potato, sweet potato, jerusalem artichoke, yam, ginger, growing technology)
Sažetak
Uz opis agroekoloških i agrotehničkih uvjeta uzgoja krumpira, batata, čičoke te jama i đumbira, u priručniku je naglašena važnost plodosmjene i certificiranog sadnog materijala. Navedena su hranidbena i zdravstvena vrijednost te opisana morfološka svojstva pojedinih biljnih dijelova. U priručniku su opisani praktični savjeti vezani uz gnojidbu, sortiment, proizvodnju presadnica i berbu, njegu usjeva te berbu i doradu gomoljastog povrća. Vodič za prepoznavanje bolesti štetnika i korova proizvođačima će znatno olakšati proizvodnju i osigurati im pravovremenu prevenciju uz pravilno korištenje sredstava za zaštitu bilja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb