Pregled bibliografske jedinice broj: 909836
Proizvodnja stolnog grožđa
Proizvodnja stolnog grožđa
Zagreb: Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo, 2017
CROSBI ID: 909836 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja stolnog grožđa
(Table grapes production)
Autori
Karoglan, Marko ; Osrečak, Mirela ; Andabaka, Željko ; Brodski, Aleksandar
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo
Grad
Zagreb
Godina
2017
Stranica
123
Ključne riječi
stolno grožđe, agrotehnika, ampelotehnika, berba, skladištenje, transport
(table grapes, agrotechnics, canopy management, harvest, storing, transport)
Sažetak
Proizvodnja stolnog grožđa značajna je grana poljoprivredne proizvodnje u svijetu koja je posljednjih 15 godina u kontinuiranom porastu. za ovakav trend najzaslužnija je Kina, koja proizvodi trećinu od ukupne svjetske količine stolnog grožđa. Hrvatska ima idealne uvjete za uzgoj stolnog grožđa, no proizvodnja trenutno egzistira na svega 260 ha vinogradarskih površina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Željko Andabaka
(autor)
Aleksandar Brodski
(autor)
Mirela Osrečak
(autor)
Marko Karoglan
(autor)