Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 908661

Kako dobro upravljati ostacima hrane - recepti i savjeti za svakoga


Kalambura, Sanja
Kako dobro upravljati ostacima hrane - recepti i savjeti za svakoga. Velika Gorica: Veleučilište Velika Gorica, 2017 (prirucnik)


CROSBI ID: 908661 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kako dobro upravljati ostacima hrane - recepti i savjeti za svakoga
(Food waste management - advices and recipes for everyone)

Autori
Kalambura, Sanja

Ostali urednici
Toth, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna

Izdavač
Veleučilište Velika Gorica

Grad
Velika Gorica

Godina
2017

Stranica
31

ISBN
978-953-7716-80-6

Ključne riječi
otpad od hrane, okoliš, recepti
(food waste, environment, recepies)

Sažetak
Knjižica je nastala kao rezultat rada na projektu Mi jedemo odgovorno, Eko škole Veleučilišta Velika Gorica. Veliko hvala studentima koji su dali doprinos u pisanju jednostavnih savjeta i recepata za sva ona jela koja možete učiniti kada vam ostane hrana s kojom ne znate što biste. Nadamo se da će vam pomoći te postati nezaobilazna priručnik u vašoj kuhinji. Otpad od hrane nastaje svaki dan, u restoranima, hotelima, našim domaćinstvima. U ukupnoj količini otpada od hrane, najveći udio ipak čini otpad čije je nastajanje moguće spriječiti i to primjenom kvalitetnog upravljanja. Gubitak hrane u lancu opskrbe može biti uzrokovan različitim segmentima kao što je nepravilno skladištenje sirovina, proizvoda, prilikom rukovanja ili prijevoza, uslijed distribucije, isteka roka i slično. Kako bi se spriječili gubici hrane i stvaranje otpada potrebno je načiniti kategorizaciju otpada od hrane. Promatrajući otpad od hrane s obzirom na mogućnost sprječavanja istog, on može biti svrstan u nekoliko kategorija. Otpad od hrane koji se može izbjeći predstavlja i obuhvaća hranu koja je pripremljena ili pak poslužena u prevelikim količinama, hranu koja je oštećena prilikom pripremanja ili hranu koja nije konzumirana na vrijeme te joj je zbog toga istekao rok trajanja. Upravo s takvom hrano možemo učiniti vrlo jednostavne stvari.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne biotehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište Velika Gorica

Profili:

Avatar Url Sanja Kalambura (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kalambura, Sanja
Kako dobro upravljati ostacima hrane - recepti i savjeti za svakoga. Velika Gorica: Veleučilište Velika Gorica, 2017 (prirucnik)
Kalambura, S. (2017) Kako dobro upravljati ostacima hrane - recepti i savjeti za svakoga. Velika Gorica, Veleučilište Velika Gorica.
@book{book, author = {Kalambura, Sanja}, collectioneditor = {Toth, Ivan}, year = {2017}, pages = {31}, keywords = {otpad od hrane, okoli\v{s}, recepti}, isbn = {978-953-7716-80-6}, title = {Kako dobro upravljati ostacima hrane - recepti i savjeti za svakoga}, keyword = {otpad od hrane, okoli\v{s}, recepti}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te Velika Gorica}, publisherplace = {Velika Gorica} }
@book{book, author = {Kalambura, Sanja}, collectioneditor = {Toth, Ivan}, year = {2017}, pages = {31}, keywords = {food waste, environment, recepies}, isbn = {978-953-7716-80-6}, title = {Food waste management - advices and recipes for everyone}, keyword = {food waste, environment, recepies}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te Velika Gorica}, publisherplace = {Velika Gorica} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font