Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 907725

Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča


Čačić Kenjerić, Daniela
Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča // 2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane
Osijek, 2017. str. 52-53 (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 907725 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča
(How to calculate nutrient content of food? Introducing a guideline for food business operators)

Autori
Čačić Kenjerić, Daniela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane / - Osijek, 2017, 52-53

Skup
2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 16.10.2017. - 17.10.2017

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan

Ključne riječi
nutritivna deklaracija, izračun, vodič
(nutrition declaration, calculation by recipe, step-by-step guidelines)

Sažetak
Adekvatan izbor hrane može doprinijeti održavanju zdravlja i vitalnosti kroz čitav životni ciklus. Kako bi pomogli potrošačima pri izboru, proizvođači su dužni prezentirati im točne informacije o hrani na jednostavan i razumljiv način. Prehrambena deklaracija jedan je od obvezatnih elemenata deklaracije. Sukladno legislativi podaci za deklaraciju mogu se temeljiti na analizi hrane, izračunu iz poznatih ili stvarnih prosječnih vrijednosti upotrijebljenih sastojaka ili izračunu iz opće utvrđenih i prihvaćenih podataka. S ciljem pomoći proizvođačima razvijen je Vodič za izračun hranjive vrijednosti. Cilj prezentacije je predstavljanje tog vodiča i mogućnosti njegove primjene u proizvođačkoj praksi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daniela Čačić Kenjerić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čačić Kenjerić, Daniela
Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča // 2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane
Osijek, 2017. str. 52-53 (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, stručni)
Čačić Kenjerić, D. (2017) Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča. U: 2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane.
@article{article, author = {\v{C}a\v{c}i\'{c} Kenjeri\'{c}, Daniela}, year = {2017}, pages = {52-53}, keywords = {nutritivna deklaracija, izra\v{c}un, vodi\v{c}}, title = {Kako izra\v{c}unati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodi\v{c}a}, keyword = {nutritivna deklaracija, izra\v{c}un, vodi\v{c}}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{C}a\v{c}i\'{c} Kenjeri\'{c}, Daniela}, year = {2017}, pages = {52-53}, keywords = {nutrition declaration, calculation by recipe, step-by-step guidelines}, title = {How to calculate nutrient content of food? Introducing a guideline for food business operators}, keyword = {nutrition declaration, calculation by recipe, step-by-step guidelines}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font