Pregled bibliografske jedinice broj: 907725
Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča
Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča // 2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane
Osijek, 2017. str. 52-53 (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 907725 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča
(How to calculate nutrient content of food? Introducing a guideline for food business operators)
Autori
Čačić Kenjerić, Daniela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane
/ - Osijek, 2017, 52-53
Skup
2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 16.10.2017. - 17.10.2017
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan
Ključne riječi
nutritivna deklaracija, izračun, vodič
(nutrition declaration, calculation by recipe, step-by-step guidelines)
Sažetak
Adekvatan izbor hrane može doprinijeti održavanju zdravlja i vitalnosti kroz čitav životni ciklus. Kako bi pomogli potrošačima pri izboru, proizvođači su dužni prezentirati im točne informacije o hrani na jednostavan i razumljiv način. Prehrambena deklaracija jedan je od obvezatnih elemenata deklaracije. Sukladno legislativi podaci za deklaraciju mogu se temeljiti na analizi hrane, izračunu iz poznatih ili stvarnih prosječnih vrijednosti upotrijebljenih sastojaka ili izračunu iz opće utvrđenih i prihvaćenih podataka. S ciljem pomoći proizvođačima razvijen je Vodič za izračun hranjive vrijednosti. Cilj prezentacije je predstavljanje tog vodiča i mogućnosti njegove primjene u proizvođačkoj praksi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Daniela Čačić Kenjerić
(autor)