Pregled bibliografske jedinice broj: 907553
Fermentacija vina metodom Delestage
Fermentacija vina metodom Delestage, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 907553 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fermentacija vina metodom Delestage
(Delestage Method in Wine Fermentation)
Autori
Mikić, Magdalena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
11.09
Godina
2017
Stranica
26
Mentor
Pichler, Anita
Ključne riječi
vino ; proizvodnja crnih vina ; maceracija ; alkoholna fermentacija
(wine ; production of red wine ; maceration ; alcoholfermentation)
Sažetak
U ovom završnom radu opisan je tijek vinifikacije crnih vina, od samog prijema grožđa do završne alkoholne fermentacije. Crna vina se dobivaju paralelnim postupkom maceracije i alkoholne fermentacije mošta. Klasična vinifikacija crnih vina provodi se maceracijom krutih dijelova grozda (kožice, sjemenke i eventualno peteljke) u fazi fermentacije mošta. Klasične faze u vinifikaciji crnih vina su: muljanje - runjanje i punjenje posuda ; maceracija i alkoholna fermentacija ; odvajanje mošta od taloga ocjeđivanjem i prešanjem ; završna alkoholna i eventualno malolaktična fermentacija. Također je opisana fermentacija vina metodom Délestage. Ova metoda izvodi se na način da se u potpunosti iz posude pretoči mošt u fermentaciji i ulijeva u privremeni spremnik.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija