Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 907553

Fermentacija vina metodom Delestage


Mikić, Magdalena
Fermentacija vina metodom Delestage, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 907553 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fermentacija vina metodom Delestage
(Delestage Method in Wine Fermentation)

Autori
Mikić, Magdalena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
11.09

Godina
2017

Stranica
26

Mentor
Pichler, Anita

Ključne riječi
vino ; proizvodnja crnih vina ; maceracija ; alkoholna fermentacija
(wine ; production of red wine ; maceration ; alcoholfermentation)

Sažetak
U ovom završnom radu opisan je tijek vinifikacije crnih vina, od samog prijema grožđa do završne alkoholne fermentacije. Crna vina se dobivaju paralelnim postupkom maceracije i alkoholne fermentacije mošta. Klasična vinifikacija crnih vina provodi se maceracijom krutih dijelova grozda (kožice, sjemenke i eventualno peteljke) u fazi fermentacije mošta. Klasične faze u vinifikaciji crnih vina su: muljanje - runjanje i punjenje posuda ; maceracija i alkoholna fermentacija ; odvajanje mošta od taloga ocjeđivanjem i prešanjem ; završna alkoholna i eventualno malolaktična fermentacija. Također je opisana fermentacija vina metodom Délestage. Ova metoda izvodi se na način da se u potpunosti iz posude pretoči mošt u fermentaciji i ulijeva u privremeni spremnik.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Anita Pichler (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Mikić, Magdalena
Fermentacija vina metodom Delestage, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Mikić, M. (2017) 'Fermentacija vina metodom Delestage', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Miki\'{c}, Magdalena}, year = {2017}, pages = {26}, keywords = {vino, proizvodnja crnih vina, maceracija, alkoholna fermentacija}, title = {Fermentacija vina metodom Delestage}, keyword = {vino, proizvodnja crnih vina, maceracija, alkoholna fermentacija}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Miki\'{c}, Magdalena}, year = {2017}, pages = {26}, keywords = {wine, production of red wine, maceration, alcoholfermentation}, title = {Delestage Method in Wine Fermentation}, keyword = {wine, production of red wine, maceration, alcoholfermentation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font