Pregled bibliografske jedinice broj: 906112
Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena?
Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena? // Agroeconomia Croatica, 7 (2017), 1; 46-56 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 906112 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane
hrane tijekom radnog vremena?
(Do working conditions influence the choice of meal
at work?)
Autori
Tomić, Marina ; Korda, Lucija ; Zrakić, Magdalena ; Mesić, Željka
Izvornik
Agroeconomia Croatica (1333-2422) 7
(2017), 1;
46-56
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
radni uvjeti, zaposlene osobe, kuhana hrana, ponašanje
(working conditions, employed people, cooked food, behaviour)
Sažetak
Cilj rada je utvrditi postoji li povezanost između radnih uvjeta i ponašanja zaposlenih osoba u konzumaciji kuhane hrane tijekom radnog vremena. On-line anketno ispitivanje provedeno je na uzorku od 206 zaposlenih osoba. Rezultati istraživanja su pokazali da više od 60% ispitanika ne konzumira kuhanu hranu tijekom radnog vremena. Zaposlenici privatnih kompanija, koji rade sjedilačke vrste poslova, te oni koje provode na poslu više od 10 sati u većem udjelu jedu kuhanu hranu tijekom radnog vremena. Rezultati istraživanja su važni za ugostitelje koji nude ili planiraju nuditi kuhanu hranu u svrhu boljeg razumijevanja ponašanja potrošača u konzumaciji takve hrane tijekom radnog vremena, kao i za kreatore zdravstvene politike u svrhu izrade i provedbe kampanja s ciljem povećanja konzumacije kuhane hrane na radnom mjestu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb