Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 906112

Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena?


Tomić, Marina; Korda, Lucija; Zrakić, Magdalena; Mesić, Željka
Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena? // Agroeconomia Croatica, 7 (2017), 1; 46-56 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 906112 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena?
(Do working conditions influence the choice of meal at work?)

Autori
Tomić, Marina ; Korda, Lucija ; Zrakić, Magdalena ; Mesić, Željka

Izvornik
Agroeconomia Croatica (1333-2422) 7 (2017), 1; 46-56

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
radni uvjeti, zaposlene osobe, kuhana hrana, ponašanje
(working conditions, employed people, cooked food, behaviour)

Sažetak
Cilj rada je utvrditi postoji li povezanost između radnih uvjeta i ponašanja zaposlenih osoba u konzumaciji kuhane hrane tijekom radnog vremena. On-line anketno ispitivanje provedeno je na uzorku od 206 zaposlenih osoba. Rezultati istraživanja su pokazali da više od 60% ispitanika ne konzumira kuhanu hranu tijekom radnog vremena. Zaposlenici privatnih kompanija, koji rade sjedilačke vrste poslova, te oni koje provode na poslu više od 10 sati u većem udjelu jedu kuhanu hranu tijekom radnog vremena. Rezultati istraživanja su važni za ugostitelje koji nude ili planiraju nuditi kuhanu hranu u svrhu boljeg razumijevanja ponašanja potrošača u konzumaciji takve hrane tijekom radnog vremena, kao i za kreatore zdravstvene politike u svrhu izrade i provedbe kampanja s ciljem povećanja konzumacije kuhane hrane na radnom mjestu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Tomić, Marina; Korda, Lucija; Zrakić, Magdalena; Mesić, Željka
Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena? // Agroeconomia Croatica, 7 (2017), 1; 46-56 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Tomić, M., Korda, L., Zrakić, M. & Mesić, Ž. (2017) Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena?. Agroeconomia Croatica, 7 (1), 46-56.
@article{article, author = {Tomi\'{c}, Marina and Korda, Lucija and Zraki\'{c}, Magdalena and Mesi\'{c}, \v{Z}eljka}, year = {2017}, pages = {46-56}, keywords = {radni uvjeti, zaposlene osobe, kuhana hrana, pona\v{s}anje}, journal = {Agroeconomia Croatica}, volume = {7}, number = {1}, issn = {1333-2422}, title = {Jesu li radni uvjeti povezani s odabirom kuhane hrane tijekom radnog vremena?}, keyword = {radni uvjeti, zaposlene osobe, kuhana hrana, pona\v{s}anje} }
@article{article, author = {Tomi\'{c}, Marina and Korda, Lucija and Zraki\'{c}, Magdalena and Mesi\'{c}, \v{Z}eljka}, year = {2017}, pages = {46-56}, keywords = {working conditions, employed people, cooked food, behaviour}, journal = {Agroeconomia Croatica}, volume = {7}, number = {1}, issn = {1333-2422}, title = {Do working conditions influence the choice of meal at work?}, keyword = {working conditions, employed people, cooked food, behaviour} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font