Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 905784

Umjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje


Jerbić, Danijela
Umjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 905784 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Umjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje
(Health benefits of moderate beer consumption)

Autori
Jerbić, Danijela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
26.09

Godina
2017

Stranica
36

Mentor
Mastanjević, Kristina

Ključne riječi
pivo ; antioksidativna aktivnost ; zdravlje ; prevencija bolesti
(beer ; antioxidant activity ; health ; prevention of disease)

Sažetak
Pivo je vrlo popularno piće još od drevnih vremena. Sumerani, Balilonci, Rimljani pa i ostatak Europskog kontinenta proizvodili su pivo kao osvježavajuće, ali i hranjivo piće koje je bilo dostupno širokim masama. Donedavno se smatralo da je pivo samo alkoholno piće, no u novije vrijeme sve se više govori o povoljnom utjecaju umjerene konzumacije piva na zdravlje ljudi. Mala količina alkohola te antioksidativni spojevi (fenoli, polifenoli) u pivu mogu povoljno djelovati na sprječavanje nekih bolesti, odnosno pridonjeti ukupnom poboljšanju zdravlja u ljudi koji se pridržavaju umjerene konzumacije piva, što znači da popiju do 0, 5 L piva dnevno. Cilj ovoga rada je dati kratak pregled najvažnijih spojeva iz piva koji se povezuju sa prevencijom određenih bolesti koje se također spominju u ovom radu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Kristina Mastanjević (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Jerbić, Danijela
Umjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Jerbić, D. (2017) 'Umjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jerbi\'{c}, Danijela}, year = {2017}, pages = {36}, keywords = {pivo, antioksidativna aktivnost, zdravlje, prevencija bolesti}, title = {Umjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje}, keyword = {pivo, antioksidativna aktivnost, zdravlje, prevencija bolesti}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jerbi\'{c}, Danijela}, year = {2017}, pages = {36}, keywords = {beer, antioxidant activity, health, prevention of disease}, title = {Health benefits of moderate beer consumption}, keyword = {beer, antioxidant activity, health, prevention of disease}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font