Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 902602

Sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenom poduzeću


Frankola, Carla
Sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenom poduzeću, 2017., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka


CROSBI ID: 902602 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenom poduzeću
(Quality management systems in a food company)

Autori
Frankola, Carla

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Rijeka

Datum
26.09

Godina
2017

Stranica
59.

Mentor
Mencer, Ivan

Neposredni voditelj
Ivančić, Valentina

Ključne riječi
kvaliteta ; sustav upravljanja kvalitetom ; HACCP ; IFS ; ISO 9001:2008
(quality ; quality management ; HACCP ; IFS ; ISO 9001:2008)

Sažetak
Sustavi upravljanja kvalitetom predstavljaju važan čimbenik za postizanje uspješnosti svakog poduzeća. Sustavi koji se primjenjuju u području upravljanja kvalitetom pridonose osiguranju kvalitete proizvoda tijekom cjelokupnog procesa proizvodnje proizvoda ili stvaranja usluge. Za prehrambena poduzeća važno je da se pridržavaju Međunarodnog standarda za hranu (IFS), Analize opasnosti na ključnim kontrolinim točkama (HACCP) te Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO) kao i načela održavanja kvalitete putem kojih korisnici njihovih proizvoda znaju da poduzeće pruža zdravstveno ispravnu i kvalitetnu hranu. Od sustava upravljanja kvalitetom u prehrambenim poduzećima potrebno je spomenuti i Sustav upravljanja sigurnošću hrane ISO 22000:2015. U ovom diplomskom radu predstavljaju se sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenom poduzeću. Kombinacijom sustava upravljanja kvalitetom omogućava se adekvatan razvoj kvalitete proizvoda, te se je na primjeru promatranog prehrambenog poduzeća pokazalo kao učinkovito s obzirom na to da se poduzeće strogo pridržava svih načela uvedenih standarda i prema njima temelji svoje poslovanje. Također, zahvaljujući implementiranom sustavu upravljanja kvalitetom uz kombinaciju s adekvatnim metodama upravljanja kvalitetom, poduzeće je unaprijedilo kvalitetu svojih proizvoda koje sada može prodavati i na stranim tržištima te se je ojačala i njihova pozicija na lokalnom tržištu. Nadalje, prehrambeno poduzeće „IZO“, koje se razmatra u ovom radu, u svom sustavu upravljanja kvalitetom poštuje standarde ISO 9001:2008 , HACCP sustav te IFS standard za kvalitetu. Objašnjeni su postupci provođenja kontrole kvalitete procesa proizvodnje kao i kontrola kvalitete gotovih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
081-0000000-1270 - Strategija korporacije– sadašnja budućnost (Mencer, Ivan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Ekonomski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Ivan Mencer (mentor)

Avatar Url Valentina Ivančić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Frankola, Carla
Sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenom poduzeću, 2017., diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka
Frankola, C. (2017) 'Sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenom poduzeću', diplomski rad, diplomski, Ekonomski fakultet, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, author = {Frankola, Carla}, year = {2017}, pages = {59.}, keywords = {kvaliteta, sustav upravljanja kvalitetom, HACCP, IFS, ISO 9001:2008}, title = {Sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenom poduze\'{c}u}, keyword = {kvaliteta, sustav upravljanja kvalitetom, HACCP, IFS, ISO 9001:2008}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Frankola, Carla}, year = {2017}, pages = {59.}, keywords = {quality, quality management, HACCP, IFS, ISO 9001:2008}, title = {Quality management systems in a food company}, keyword = {quality, quality management, HACCP, IFS, ISO 9001:2008}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font