Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 902189

Implementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta


Magdalena, Vnučec
Implementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 902189 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Implementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta

Autori
Magdalena, Vnučec

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.09

Godina
2017

Stranica
56

Mentor
Kalit, Samir

Ključne riječi
HACCP sustav, implementacija, prerada mlijeka malog kapaciteta, odobreni objekti
(HACCP system, implementation, small capacity milk processing, approved facilities)

Sažetak
Pravne strukture kojima se povodi zakonodavstvo na području sigurnosti hrane unutar Europske unije, nisu uvijek bile ujednačene. Neujednačenosti je dovela do brojnih trgovinsko pravnih problema. U svrhu pojednostavljenja trgovine te u svrhu zaštite zdravlja potrošača na području Europske unije, Europska komisija razvija jedinstveni sustav upravljanja svim procesima proizvodnje hrane, izuzevši primarnu proizvodnju. Primjenu sustava koji se temelji na analizi opasnosti i uspostavi kritičnih kontrolnih točaka (HACCP), u Republici Hrvatskoj od 31. srpnja 2006. godine, dužni su provoditi svi subjekti u poslovanju s hranom. Prilikom provedbe primjene sustava u objektima malog kapaciteta koji posluju s hranom, nerijetko dolazi do problema u implementaciji i provođenju HACCP-a zbog infrastrukturne manjkavosti takvih objekata u smislu broja prostorija, opreme i uređenosti objekta. Stoga je cilj ovoga rada prikazati način implementacije HACCP sustava u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta. Način implementacije sustava opisani su na primjeru odobrene mljekare malog kapaciteta prerade mlijeka do 300 l na dan koristeći 12 koraka implementacije HACCP sustava te su opisane posebnosti predmetnog objekta malog kapaciteta sukladno uvjetima pravila o mjerama prilagodbe („Flexibility“).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Samir Kalit (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Magdalena, Vnučec
Implementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Magdalena, V. (2017) 'Implementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Magdalena, Vnu\v{c}ec}, year = {2017}, pages = {56}, keywords = {HACCP sustav, implementacija, prerada mlijeka malog kapaciteta, odobreni objekti}, title = {Implementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta}, keyword = {HACCP sustav, implementacija, prerada mlijeka malog kapaciteta, odobreni objekti}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Magdalena, Vnu\v{c}ec}, year = {2017}, pages = {56}, keywords = {HACCP system, implementation, small capacity milk processing, approved facilities}, title = {Implementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta}, keyword = {HACCP system, implementation, small capacity milk processing, approved facilities}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font